Bár még tart a nyár, legalábbis annak utószezonja az Adrián itt az idő, hogy szemügyre vegyük a jövő évi, azaz 2014-es nyár fesztivál-, és open air partiszezon időpontjait.
Megjegyezvén, hogy ezek egy (nagy) része még nem hivatalos időpont, van ahol még megközelítő dátumot sem tudunk. Az idén először debütáló fesztiválok (Lighthouse, Echo, Unknown) jövőre is meghódítják az isztriai partokat!
– Spring Break Festival – Porec/Lanterna – 2014 április 30.
– Lighthouse Festival – Porec/Lanterna – 2014. május 23-25.
– Echo Festival – Umag/Kanegra – 2014. június 5-8.
– Starsnight Festival – Lighthouse Klub/Vodnjan (open air) – 2014. július 26.
– Girandella Beat Beach – Rabac – 2014 július és augusztus 1-1 nap
– Kanegra Beach Festival – Umag/Sv Pellegrin – 2014 augusztus, két napos
– Outlook Festival – Pula – 2014 augusztus 28-szeptember 1.
– Dimensions Festival – Pula – 2014 szeptember 4-8.
– Unknown Festival – Rovinj – 2014. szeptember 9-13/16-20
Ezen kívül májustól szeptemberig havonta egy-kétszer elektronikus zenei open air partik a „nagykedvenc” Lighthouse Klubban (Rovinjtól délre), továbbá Pacino Beach bárban (Pula környéke) hetente, illetve Pulában részben indoor helyi klubbokban. A rovinji Monvi és a poreci Byblos szórakoztató komplexumok újranyitásáról még nem tudunk semmit, bár Rovinj esetében nagyon úgy néz ki, hogy a forró nyári partik a Monvi klubjaiban és bárjaiban már csak emlékek maradnak. Minden bizonnyal 2014-ben is újra lesz Disco Fest augusztus utolsó napjaiban Tar mellett (Porec vonzáskörzete) és esélyes egy open air buli az umagi Garage Klubban, ahol idén többek közt Umek táncoltatta a népet.
Nagyon insider (ne vegyétek életbiztosításnak) információ alapján az Unknown fesztivál egy héttel később kerülhet megrendezésre, mivel a jövő évi szeptemberi időpontok állítólag foglaltak az Amarin resortban. Az „eredeti” időpont megtartásával a Rovinjtól délre fekvő resortban, a Rubinban lenne lehetőség a fesztivál megrendezésére.
Hogy lesz e új fesztivál a 2014-es isztriai nyárban , az minden bizonnyal a téli hónapok során kiderül.
]]>