A fesztivál szó hallatán a világ lakosságának legnagyobb része minden bizonnyal az 1969-es Woodstock-ra fog asszociáni először. Egy esős augusztusi hétvégén rendezték az Egyesült Államok-beli White Lake-ben, New York államban. 32 fellépő (többek között Santana, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who) mellett mintegy 500 000 vendég részvételével. A hatalmas tömeg kétségbe ejtette a hatóságokat, az eredetileg kivezényelt 800 rendőr mellé is erősítést küldtek, de nem volt rá szükség, mert semmilyen botrány vagy rendzavarás nem történt, ami annak is köszönhető, hogy a kábítószer-árusítást is engedélyezték. Ennek jövőre lesz ötven éve. A kerek évforduló alkalmából pedig újra megrendezik a fesztivált, ahogyan azt már korábban is tették több alkalommal (1979, 1989, 1994, 1999).
Michael Lang – az eredeti fesztivál egyik társalapítója – úgy nyilatkozott, hogy már konkrétumokkal is tud szolgálni a 2019-es eseményt illetően. Az első pletykák már két évvel ezelőtt megindultak. A hivatalos bejelentésre még várni kell, ugyanis még nem minden engedélyt hagytak jóvá. A „The Poughkeepsie” nevű lapban megjelenő interúban úgy fogalmazott Lang, hogy már nagyon izgatott. Az ötven éves évforduló alkalmából a fenntarthatóságra, aktivitásra, valamint a társadalmi egyenlőségre kívánják felhívni a figyelmet. Céljuk az, hogy Woodtock történelme és szellemisége értéket közvetítsen.
A pontos helyszínt hamarosan bejelentik, erről egyelőre még nincs infó. Elképzelhetőnek tűnik Max Yasgur eredeti, 600 holdas farmja is, de az is lehet, hogy végül máshol kerül megrendezésre.
A Player.hu korábban közzétett egy fantasztikus képválogatást a fesztiválról, amit EZEN a linken tudtok megnézni. woodtock2
 ]]>