30 éves a detroiti techno – Delano Smith először Budapesten!

A Lost Minute csapata érdekes és izgalmas tehetségeket próbál időről időre bemutatni, akik makacs foltot hagytak a technokedvelő közeg tudatában. Idén 30 éves a detroiti techno, s mivel is lehetne ezt méltóbban ünnepelni mint, hogy február 27-én a LM szervezésében első alkalommal látogat hazánkba, a chicagói születésű ám Detroit nevelte Delano Smith. Kihagyhatatlan este mindenkinek, aki átérzi az ízig-vérig lélekkel teli deephouse / dubtechno világát, és egy olyan igazi élő legenda által szeretné átélni, aki letette már névjegyét a szcéna történelmében.

Delano Smith középiskolásként kezdett el bulikat szervezni a 70-es évek végén, majd  a ’Motor City’ első DJ-je, a legendás Ken Collier vette szárnyai alá. Mentorával már 17-18 évesen a L’Uomo, a híres és hírhedt Studio 54 és a Downstairs Pub rezidenseként vált ismertté. Később megélhetési okokból majdnem 10 évre eltette a lemezeket, de  Mike „Agent X” Clark  és Norm Talley hatására újra a DJ-pultban találta magát. Hárman alkották a Beatdown Brothers (Detroit Beatdown) formációt, ami 2000-től 2006-ig meghatározta az Agave Klub  vasárnap éjszakáit, miközben lassan kialakult Delano Smith egyedi és különleges stílusa.

A Third Ear Recordings-szal való együttműködés új korszakot nyitott életében, teljesen analóg stúdióban kezdte el produceri munkáját, és saját kiadót alapított Mixmode Recordings néven, Tony Foster közreműködésével. 2011-ben készítette első közös zenéjét Gavin Herlihy-vel, a Krypton Factor EP-re „Lost in Detroit” címmel, mely az Apparel Music gondozásában jelent meg. 2012-ben már a berlini alapítású Sushitech Recordings jelentette meg zseniális debütáló albumát, az „An Odyssey”-t, melyhez nem kevesebb mint két éven át válogatta kivételes gondossággal a hozzávalókat. Második LP-je, a Twilight  2014-ben szintén ennek a kiadónak a berkeiben látta meg a napvilágot, ahol szoros barátságot kötött  Yossi Amoyal-lal, a Sushitech Recordings alapítójával és Steve O’Sullivan-nel. 2015. február 7-én ünnepli a kiadó fennállásának 10. évét, így a ’Decade Tour’ keretében Párizs, Berlin, London, Ibiza, Chicago és Moszkva után Budapestre érkezik február 27-én a Lost Minute csapatának köszönhetően.

A detroiti őserőt három kiváló b2b fogja kiegészíteni, vendégszerepel a norvég Alexander Skancke és Jaffa Surfa,  a helyi erők Naga & Peter Bernath, illetve a melegítésért felelős  Vatsanah & Thomas Forester páros.
Kultúrhouse és magaslati levegő, ahol a padló már nem metlahi – Corvintető – above the city!

Line up:
Delano Smith / Sushitech / US
Alexander Scanke & Jaffa Surfa
Naga & Peter Bernath
Vatsanah & Thomas Forester

Ekkor: Február 27.
Hol: Corvintető /VII  Blaha Lujza tér 1.
Hozzájárulás: éfjél előtt 1500.- éjfél után 2500 ,-
Esemény: https://www.facebook.com/events/605460279554584


Szólj hozzá!

Leave a Comment