A halál torkából jött vissza a Berghain rezidense

A Berghain rezidensének számító Martyn tavaly kapott szívrohamot. Nem sokon múlt a tragédia. Halálközeli élménye nagy hatással volt az életére és a zenéjére.

Teljesen átlapos napnak indult. Ugyanolyan volt, mint a többi. Martyn a stúdiójában ült és zenét írt. Ám egyszercsak megállt a szíve. Annyira mégsem érte váratlanul az eset, ugyanis a családjában előfordultak korábban is szívproblémák. Martyn maga is veleszületett szívbetegségben szenved. Azon a bizonyos napon mellkasi fájdalmakkal feküdt a padlón. Teljesen magatehetetlenül. De szerencsére a pacemakere működésbe lépett és megmentette az életét. A legtöbb ember ilyenkor átértékeli az eddigi éveit. Martyn esetében sem történt ezt másképp: “Nyilvánvalónak tűnt, hogy zeneileg vissza kell térnem oda, ahonnan jöttem”.

A Resident Advisor készített vele egy harminc perces rövidfilmet. Bepillantást nyerhetünk a drum and bass-hez fűződő szenvedélyébe is. A zene iránti szeretete késztette arra, hogy elindítsa saját parytsorozatát Eindhovenben. Erről és sok más érdekességről is beszél Martyn, ahogyan természetesen a tavalyi, majdnem végzetes napról is Érdemes megnézni!


Szólj hozzá!

Leave a Comment