A legjobb 5 új underground klub Berlinben

Ember legyen a talpán, aki naprakész kíván maradni a berlini klubokat illetően. Új helyek nyitnak, régi helyek zárnak, vagy éppen csak átalakítják őket. Összeszedtünk a legújabb indulók közül öt olyan helyet, ahova mindenkinek érdemes ellátogatni, akár csak B-tervként is, ha a kiszemelt objektumba nem sikerülne bejutni.

Heideglühen

Heideglühen már korábban is létezett, most azonban új helyre költözött, eloszlatva a bizonytalanságot maga körül. Bulikat kéthetente rendeznek. Állítólag itt nincs sok turista, leginkább helyiek keresik. A line upot csak előző nap jelentik be, a buli viszont nonstop megy egész hétvégén.

Neue Heimat

Nomen est omen. A klub a közelmúltban ünnepelte fennállásának első évfordulóját. Ahogy a nevéből is kitűnik, a berlini hedonisták új otthonra leltek. A zene mellett a minőségi street food is hangsúlyos szerepet kap. (Facebook linket már nem tudok mutatni, sajnos a cikk megjelenésével egy időben bezárt a hely)

Birgit und Bier

Nem klasszikus klubról beszélünk, a Birgit und Bier inkább egy sörkert Kreuzbergben, a Schlechisches Strasse túlvégén, nem messze a Chalet-től, ahol a LavaLava-s srácok is nem egyszer pörgettek már. Tökéletes before hely. Hideg sör, elragadó környezet, DJ szettek. Lassan, de biztosan a kreuzbergi éjszakák egyik elmaradhatatlan állomása, ahová már nem feltétlenül csak alapozni érdemes betérni. Ki ne hagyd, ha jó az idő!

Kater Blau

Mint, ahogyan az a nevéből is kiderül, a Kater Blau a Katerholzig és a Bar25 egyenes ági leszármazottja. Az új helyszínt ismét csak a Spree partján találták meg, az Ostbahnhof és a Janowitzbrücke között félúton. Az első nyári szezon nagy sikerrel ment. A dekorációt egy kalózhajó is díszíti, a látogatókat bájos cirkuszi hangulat fogadja.

OHM

A helyszín egy többfunkciós ipari épület. A Tresor család legújabb tagja, korábban Shift néven üzemelt. A legendás rácsos klub kistestvére inkább a kísérleti elektronikára hajaz. Ehhez pedig tökéletes helyszínt biztosít a korabeli erőmű épülete.

Forrás: [djbroadcast.net]


Szólj hozzá!

Leave a Comment