A Panasonic bemutatta az új Technics SL-1200 lemezjátszót!

Technics SL-1200 a japán Matsushita cég által kifejlesztett lemezjátszó-modell. A lemezjátszót 1972 októberétől 2010-ig bezárólag gyártották, majd 2016-tól a Matsuchita cég a Technics márkanév alatt folytatta a gyártást. Az egyik legkedveltebb lemezjátszó a DJ-k körében.

A minden év januárjában, Las Vegas-ban megrendezésre kerülő CES a világ legnagyobb technológia showja.  A több mint 180 ezer látogatót, és 4500 kiállító céget felvonultató innovációs seregszemlén mutatták be a Technics legendás sorozatának legújabb darabját, a Technics SL-1200MK7 nevű modellt. A sorozat legutolsó darabját három évvel ezelőtt prezentálták. Azonban igen csak borsos ára miatt sokan kiritizálták az előző szériát, ami 4000 dollárba került. Ezt leginkább gyűjtőknek szánták, így hozzávetőlegesen kilenc éve jelent meg utoljára “hagyományos” lemezjátszó a piacon.

A Technics SL-1200MK7 viszont állítólag jóval kevesebbe fog kerülni. Nagyjából 1000 dolláros áron kerül a piacra. Elődeihez hasonlóan az MK7 sorozat is a klasszikus dizájn vonalait fogja követni. Három fő ismérve: felhasználóbarát, megbízható és hosszú élettartamú. Új funkciót kap a motor, lesz visszajátszás, valamint más hang-optimalizáló technológiák.


Szólj hozzá!

Leave a Comment