Amsterdam Dance Event – Öt indok arra, hogy ellátogass Amsterdamba

Idén október 15-19. között kerül megrendezésre a DJ-k legnagyobb európai seregszemléje, az Amsterdam Dance Event. Aki egy pici nevet is szerzett magának a nemzetközi vérkeringésben, biztosan itt lesz!
Az ADE szépsége annak sokszínűségében rejlik: egyrészt ezekben a napokban klubestek és csarnokbulik végeláthatatlan sorát rendezik. Másrészről viszont a zeneiparban ténykedők számára ez a legjelentősebb seregszemle Európában. Bookingmenedzserek, promóterek vitatják meg a jövő évi fesztiválok fellépőinek listáját, akiket aztán élőben is szemügyre vehetnek a rengeteg label showcase alkalmából. Számos konferencia és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket és ezek gyakran ingyenesen látogathatóak. A magyar zenefanatikusok és a szakma is egyre jelentősebb számban képviselteti magát évről évre, összeszedtünk hát öt indokot, miért is éri meg nagyon repülőjegyet váltani októberben Hollandia irányába:

ADE Beamlab

Ez a konferencia a vizuálról szól. VJ-k és díszlettervezők szólalnak meg, az eseményt viszont csak az igen borsos konferenciajegy birtokában lehet látogatni. Azért lesz olyan is, amikor nem kell fizetni: Csütörtökön Dave Huismans, alias 2562 “The New Today” című albumát mutatja be egy pazar multimédia show keretén belül.

Denkmantel

Amsterdam legmenőbb szervezőcsapata saját mini-fesztivállal képviseli magát az idei seregszemlén. Lesz Ostgut Ton Labelnight, egy este a detroiti legendák részvételével, valamint maratoni Ben Klock szett a OT301 nevű alternatív helyen. A törzsközönség egyedül szombaton érezheti magát otthon, hiszen akkor jönnek a Watergate rezidensei és a Keinemusik csapata.

Sound Academy

Hangmérnökök, producerek mekkája ez. Megismerkedhetünk az Amsterdamban kifejleszett 4dsound elnevezésű, térhatású hangrendszerrel, amit a berlini Atonal fesztiválon lehetett idén először látni és hallani. Esténként a Raster-Noton kiadó művészei fognak zenélni, itt lesz például Vladislav Delay is.

Studio 80

A központi elhelyezkedésű klub leginkább a mainstream house vonalról nevezetes. Az ADE ideje alatt azonban új irányvonalat követnek. Megmutatja magát egy különc new yorki kiadó, a L.I.E.S., a legendás belga intézet, az R&S és az ő ambient szekciójuk, az Apollo.

Trouw

A klubot egy korabeli nyomda épületében akították ki és talán a leghíresebb egész Amsterdamban. Van egy rossz hírünk: év végén sajnos bezárja kapuit. Már csak emiatt is érdemes lesz ellátogatni ide és kivárni a hosszú sorokat, hiszen olyan nagynevű dj-ket és live acteket hallhatunk majd, mint Floating Points, Four Tet, Recondite, Omar S vagy Leon Vynehal.

Forrás: groove.de


Szólj hozzá!

Leave a Comment