Beszámoló – Sziget 2017 (csütörtök)

Még soha nem értünk ki ilyen korán egy fesztiválra, reggel 10-kor már kényelmesen reggeliztünk a Fornettinél vásárolt péksütikkel. Ilyen kora reggeli időpontban semmilyen programra nem számíthattunk, de jó volt elvegyülni az épp ébredezők forgatagában.
1
Akik nem is voltak olyan kevesen és egy srácot leszámítva – aki éppen a Csónakház környékén rókázott – egészen vállalható feje volt mindenkinek. Eredetileg az Aldi sátorban szerettük volna megvenni a reggelire valót, de már reggel 10-kor is óriási sor állt előtte. A Fornettinél meg senki.
2
A csapolt sör 700, a dobozos 800, praktikussági szempontok miatt az útóbbit választottuk. Állítólag teljesen felesleges borravalót adni, mert ez nem jut vissza a személyzethez. A Cökxpon-nál kezdtük a napot. a Sziget északi csücskében. Ez a leghangulatosabb része a fesztiválnak, fetrengős chill hangulat és még a Dunában is lehetett fürdeni.
3Hullámvasutaztunk, cápákkal úsztunk meg a vadonban jártunk VR-szemüvegen keresztül a Google sátrában, kaptunk egy esőkabátot is. Amire aznap nem volt semmi szükségünk, ugyanis dög meleg volt.
5Elég hamar eljutottunk a harmadik sörig, ami 40 fokban már elég rendesen meg is csapott. WC-re mégsem kellett sűrűn járkálni, mert elpárolgott belőlünk minden. Ha mégis, akkor mindenhol csak tisztaság fogadott. Nem csak délelőtt, hanem később hajnalban is.
12Dél környékén úgy gondoltuk, hogy ideje egy kicsit regenerálódni, mert ennek így csúnya vége lesz. Köszi Vegan Love a finom ebédet!
13Az Art Zone-ban hesszelgettünk, majd dobolni tanultunk az Afrika Faluban.
6Végre valahára sikerült eljutni a cirkuszi helyszínre, ahol rögtön két előadást is megnéztünk. Az egyiket szabad ég alatt, a másikat pedig a szauna hőmérsékletű sátorban,amit folyamatosan locsoltak kívülről vízzel.
7Megnéztük a vándorvurslit, majd elkezdtünk pecséteket gyűjteni az útlevélként szolgáló programfüzetbe. Visszanéztünk a Colosseumba, ahol Pö:ti és Vatsanah zenélt. Ekkora már egész nagy tömeg gyűlt össze, a lenti kép még délben készült.
4Újabb sétára indultunk, ha a cirkuszi sátor a szauna, akkor maga a pokol valami olyasmi lehet, mint az A38 sátor. Semmi levegőt nem lehetett kapni, pedig nem is tartózkodtak benne olyan sokan. Rengeteg magyar szót hallottunk, de tényleg! Sokkal többet, mint az elmúlt években bármikor, nem túlzás, ha azt mondom, hogy minden második-harmadik társaság magyarul szólalt meg. Persze azért külföldiek is voltak rendesen, leginkább talán a francia többséget véltem felfedezni. A világzenei színpadnál elég sokat időztünk. Aznap csak magyar népzenei előadók léptek fel.
8Többször jártunk a Nagyszínpadnál is. A délutáni órákban egyik előadó sem tetszett, vagy csak mi nem vagyunk ennyire romantikus alkatok. Nagyon lassú és nagyon nyálas volt minden zene. Nem úgy Wiz Khalifa, akinek a fellépése alatt rendesen megtelt a rét. Fűszag terjengett mindenhol, de tényleg mindenhol és folyamatosan :) Egyek portálok igen csak lesavazták a koncertet, mi nagyon is jól éreztük magunkat :)
9Dögmeleg volt még este 11 magasságában is, úgy éjfél körül hűlhetett le annyira a levegő, hogy már nem olvadt rád a póló. Wiz Khalifa után visszatérttünk a világzenei színpadhoz. A legnagyobb meglepetés számomra Lajkó Félix előadása volt, a hegedűszó alatt igen komoly basszusok szóltak. Irány a Colosseum, fél 12-kor kezdett Carl Craig!
10Következett Mano Le Tough és Zvezda Beta, majd egyszer csak reggel hatot mutatott az óra.
11Na és akkor nézzük a válaszokat az előzetes kérdésekre:

Vajon hányszor halljuk a Despacitot? MIndösszesen egyszer, valamikor délután 4 magasságában, a cirkuszsátorban.
Vajon kibírjuk, hogy ne igyunk töményt? Simán, az index cikke is bebizonyította, hogy ebben a kánikulában öngyilkosság 3 liter sör tüskével. A 3 liter az még csak összejött úgy kétszer is, de a tömény egy pillanatig meg sem fordult a fejünkben.
Vajon leragadunk Carl Craig helyett az egy időben zajló Groovehouse koncerten? Groovehouse sajnos kimaradt és emiatt nagyon szomorú vagyok, pedig Carl Craig-ről sem kellettv volna lemaradni, mert épp egymást váltoták volna, igaz egymástól vagy 2 kilométerre.
Vajon péntek reggel 8 óra után hány perccel fognak bennünket kidobni? Életemben először kaptam vissza pénzt reggel a fesztivál
kártyámról, a blokk szerint 7.47 perckor távoztunk a Szigetről.

Egész megfontoltam sikerült bulizni, annak ellenére, hogy azért majdnem 24 órát töltöttünk a fesztiválon, zeneileg nem volt egy nagy durranás, viszont ilyen hangulatot és vibe-ot sehol máshol nem tapasztalni, úgyhogy alig várjuk a következőt!


Szólj hozzá!

Leave a Comment