Bezártak egy klubot Libanonban, miután Acid Pauli a Koránból játszott részleteket

Dax J tunéziai kalandja óta azt gondoltuk, hogy a DJ-k körültekintőbben választják ki, amit játszanak, de úgy látszik, hogy valaki még ebből sem tanult. Akkor az angol DJ-t halálosan megfenyegették, miután felrakott egy olyan zenét, ami a muszlim imára hívásból, a müezzinből tartalmazott részleteket. Egy muszlim többségű országban az ilyen rögtön kiveri a biztosítékot, Dax J-t a távollétében egy év börtönre ítélte a tunéziai bíróság.

Majd jött Acid Pauli, aki Libanon fővárosában zenélt a The Gärten nevű szórakozóhelyen. Felrakott egy olyan zenét, ami a Koránból tartalmazott részleteket. Egyből kitört a balhé. Miután az incidensről készült videó felkerült az Internetre, a helyi kormányzat azonnal bezáratta a helyet. Az indok szerint a klub súlyosan megsértette mások vallási meggyőződését.

A hely ezután megosztott egy közleményt a Facebookon, mely szerint a német DJ-nek nem állt szándékában megsértenie senkit, nem volt tudomása arról, hogy mit jelentenek a sorok, így arról sem, hogy amit tett, azt errefelé tilos. A menedzsment azonnal leállította a fellépését, majd elmagyarázták neki, hogy miért tett rossz dolgot, amit ő nagyon sajnált. A nyilatkozat végén a The Gärten újból elnézést kér mindenkitől, akiknek a meggyőződését sérti ez a sajnálatos incidens. Az Interneten olyan manipulált videó is megjelent, ami szerint Acid Pauli sokkal hosszabb ideig és többször is lejátszotta az említett részt, de ez nem igaz. A szervezők rendelkeznek az eredeti felvétellel is, ami alapján elkerülhetik a végleges bezárást.

Íme a klub nyilatkozata, valamint Acid Pauli szettjének első két és fél órája. A videót sajnos már mindenhonnan eltüntették.


Szólj hozzá!

Leave a Comment