Csütörtöki Csekk!

Péntek lévén újra itt a Csütörtöki Csekk amikor körbe járjuk hol lehet kicsit bulizgatni Budapesten. (Sorry mindig elkezdem csütörtökön, csak sokszor péntekre sikerül befejezni, mostantól majd jobban igyekszem – a szerk.) Ezen két nap abszolút a feszesebb ütemeknek lesz szentelve, szóval nincs jó hírünk a fanatikus szálloda hívőknek. Viszont ha valaki kicsit nyitni szeretne a keményebb vonal felé, annak a mai nap egy remek első alkalom lehet, a cikk zenéje pedig az egyik kedvenc Matador számunk:

nagyon reméljük, hogy ma élőben is meghallgathatjuk.

PÉNTEK

PRLMNT

Matador – a hétvége fénypontja, kihagyhatatlan bulinak ígérkezik, alig várjuk, hogy ott lehessünk. És miért lesz jó? Matador azon kevés DJ-k közé tartozik, akinek a saját számai is mind óriási dobások – amire itt is az ékes bizonyíték: KingswingKlayDa HustleBamBam, Besunday, Gemini – hiszen talán nem is tudnánk rosszat mutatni tőle. Ő nem az a kategória, aki csak úgy odaállt a DJ pult mögé és ad hoc módon elkezdte nyomkodni a dolgokat. Képzett vezetői hangmérnök és most már zenei producer aki tudatosan építette fel a karrierjét Írországban. Ezen hosszú úton (közel 10 év) rengeteget tanult és képezte magát, így folyamatosan meg tudott újulni, ami ugyebár az igényes techno egyik alapismérve. Nem kisebb nevek támogatják mint Richie Hawtin vagy Marc Houle akik így előszeretettel jelentetik meg kiadványait a Minusnál, ami ugyebár az egyik legelismertebb kiadó a világon. Nem is szeretnénk tovább szaporítani a szót, hoztunk még egy friss mixet nektek, ez alapján mindenki el tudja dönteni, hogy neki való lesz-e a ma este vagy sem. Kíséretnek most nem a szokásos Hi!Fly csapat játszadozik a közönség fülével, hanem Naga és Beta – hosszú kihagyás után – újra egymást erősítve fogja elkápráztatni az egybegyűlteket.

Esemény

Kinek ajánljuk? Természetesen minden Matador fannak akik tavaly ősszel velünk együtt szomorúan konstatálták, hogy törölték a bulit az Akváriumban. Mellettük jó lehet még azoknak akik keresik az újdonságokat és még nem hallottak az ír csoda gyerekről, illetve mindenkinek aki kicsit lépegetne valahol az este.


Akvárium

Ma este fél nyolcas kezdettel egy igazán különleges koncert veszi kezdetét az Akvárium nagy halljában, ugyanis Nils Frahm egyedülálló zongorás estjét lehet 6490 Ft-ért meghallgatni. Hiába kértünk sajnos az Interkosmos szervezőitől sajtós jegyet, egyet se tudtak nélkülözni így mi ezt most kihagyjuk. Nem szívesen bíztatunk senkit arra, hogy olyan miatt nyúljon mélyen zsebbe, aki miatt mi sem tesszük (ha nem lenne utána Matador, egyébként gondolkodás nélkül) így erről most nem is írnánk többet. Aki kíváncsi korunk egyik legelismertebb zene szerzőjére, és nem zavarja a magas jegy ár az viszont ne habozzon.

Esemény

Tipp: Az eseményben sokan árulják a jegyüket, így talán meg lehet spórolni pár ezrest.


Larm

Technokunst Club szezon záró est ahol most vendég nélkül, az est házi gazdái Isu és Dork pörgetik majd a lemezeket. Szerintünk nem is baj, hogy nincs semmiféle elterelés és csak a két hazai tehetségre fog mindenki figyelme korlátozódni. Bár sokat írtunk már a Larmról, nem győzzük kihangsúlyozni a 10 pontos visual-t (ami Bios-nak köszönhető) és a bútortok nélküli teljes sötétséget, ami nagyban hozzá járul ahhoz, hogy csak a zenével foglalkozzon mindenki, aki itt megjelenik. Isu és Dork mellett úgy érezzük nem kell kampányolni, hiszen abszolút a hazai vonal krémjét képzik.

Esemény

Kinek ajánljuk? Leginkább azoknak akik low budget-ből dolgoznak az este, hiszen ide a belépő csak 800 Ft ám a minőség garantált.

SZOMBAT

A38 – Lick The Click! Sunburst

Szombaton már rögtön délután indulhat a buli, ugyanis a világ legjobb szórakozó helyévé választott (2012) hajó teraszán, nappali zenés tánc „estet” rendeznek. A szervezők bólogatós, kézfelrakós, mosolygós zenéket és koktél mámort ígérnek így délutánra. A belépés ingyenes, ezért mindenkit szeretnénk elcsábítani egy hideg italra a Dunán, holnap ebéd után. A zenéről Isu és a Crimson & Chrom fog gondoskodni és azt ígérték kellő bíztatásra egy kicsit tovább is maradnak mint nyolc óra. Bár a rendezvény rossz idő esetén nem lesz megtartva, mi nem aggódnánk mert nagyon úgy néz ki, hogy napsütéses kis zenélgetésnek nézünk elébe.

Esemény

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki valamiért egyik este se ér rá, vagy csak a lazább vonalat kedveli és egyik klub sem nyerte el most a tetszését. Gyertek el a nagy kajálás után kicsit beszélgetni, táncolni vagy nézzetek be hat után az esti buli előtt kicsit iszogatni.


Track Terrace

Nyár van, nyitnak a szabad téri helyek köztük a Track Terrace is, ahova ennek alkalmából egy elég jó kis triót sikerült összehívnia a szervezőknek. Nem kisebb nevek jönnek mint Marco Faraone, Hector és Djebali. Faraone biztos óriási lesz egy pár évvel ezelőtt a közönség egyöntetű véleménye szerint lezenélte az Audioflyt a régi Cinema Hallban és most sem hisszük, hogy rosszabb szettel készülne. Hallgassátok meg ezt a mixét, ha még nem ismernétek az olasz techno koronázatlan királyát. A helyről nem rég írtunk itt, de ha már voltatok akkor biztos értitek, hogy miért oly kedves a szívünknek ez a kis terasz.

Esemény

Kinek ajánljuk? Mindenkinek aki velünk együtt a szabadban szeretné tölteni a szombatját, és mindehhez szívesen hallgatna egy kicsit keményebb ütemeket.


Larm

Ezt igazából csak B opciónak javasoljuk eső esetére, de ha véletlen ez a szituáció állna elő, mi ide húzódunk be szombat este. Mégpedig azért mert Rework lesz akik lehűtött fankikat és new wave discot fognak játszani. Azt mondják, hogy „ha csak fele annyira jót tolnak, mint tavaly a hajón, akkor már meg is van az év bulija” – Chrom.

Esemény

Kinek ajánljuk? Akiknek például ez a szám elnyeri a tetszését.


+1 Extra Tipp

Ha ennétek egy finomat nézzétek meg a Dürer Piknik Parkban megrendezett Food Truck Show-t ahol egész hétvégén át válogathatunk a jobbnál jobb ételekből.

Esemény

Bárhogyan is alakuljon, érezzétek magatokat nagyon jól a hétvégén és gyertek vissza a hét elején, hogy a Hétvégi Hírek keretein belül beszámolhassunk nektek a miénk hogy sikerült.


Szólj hozzá!

Leave a Comment