Darude is részt vesz az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

Amikor a 90-es évek végének nagy trance-hullámának hatására a kis Toni-Ville Henrik Virtanen elkészítette a Sandstorm című szerzeményt, még nem tudhatta, hogy zenetörténelmet írt. A mű kétségtelenül az ezredforduló legikonikusabb alkotása a maga stílusában. Darude nevét pedig egyből a hallhatatlanok közé emelte.

A siker azóta is töretlen. A zenét 143 milliószor játszották le eddig a Youtube-on és azóta is minden zene címét kérdező kérdés fix válaszaként szolgál. A retróhullám újbóli előretörésének hála Darude folyamatos rivaldafényben van mostanában is. Nemrég utánajártunk a Sandstorm kulisszatitkainak, nyáron pedig Tibi atya újonnan indult fesztiváljának, a Humbákföldének headlinereként köszönthettük a finn producert.

A légfrisebb hír szerint Darude fogja képviselni Finnországot 2019-ben Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. “Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy így képviselhetem a hazámat “ – nyilatkozta Toni-Ville Henrik Virtanen a Facebookon.

Sebastian Rejman (The Giant Leaf) énekes köreműködésével Darude három zenét fog bemutatni februárban. A finn közönség fogja kiválasztani, hogy végül melyik dal szerepeljen az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.


Szólj hozzá!

Leave a Comment