David Morales kábítószerrel bukott meg a repülőtéren, de már újra szabadlábon

Nem lehetett sokat hallani az ezredforduló környékének egyik legnépszerűbb house lemezlovasáról. Egészen mostanáig. Még szeptember végén adtunk hírt róla, miszerint az immáron 56 éves DJ állítása szerint Kanye West lenyúlta tőle az egyik zenéjét. Néhány nap múlva pedig már újra róla szóltak a hírek.

Október 6-án ugyanis megbukott egy reptéri ellenőrzésen Fukuokában. A Forma 1-es pályáról is ismert japán város légikikötéjében kábítószert találtak a kézipoggyászában. Egészen pontosan 0,3 gram MDMA-t. Japánban pedig igen csak szigorúan veszik az ilyeneket, egyből lecsukták. Az immáron nagypapa korú DJ-nek emiatt egy csomó fellépését le kellett mondania. Tettéért akár hét éves börtönbüntetésre is ítélhették volna, valamint fennállt a veszélye annak, hogy 3 milliiós pénzbírságot kell fizetnie, japán jenben. Ez nagyjából 7,5 millió forintak felel meg.

Menedzsere nagy örömmel számolt be a fejleményekről. Főhősünk végül priusz nélkül szabadulhatott. A körülményekhez képest jól van és több kommentárt nem szeretnének hozzáfűzni a történtekhez.

Nem ez az első eset, hogy kábítószer miatt tartóztattak le lemezlovast. A drum and bass legenda, DJ Grooverider két gram fűvel bukott meg a dubai reptéren. Tettéért négy év börtönbüntetést kapott, de végül nyolc hónap után szabadult.

Mi a tanulság? A DJ-kollégák nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy mindenki nézze át jó alaposan a csomagját, mielőtt megérkezik a reptérre.


Szólj hozzá!

Leave a Comment