Hétvégi Hírek – Szeged

A Csütörtöki Csekk folytatásaként itt a Hétvégi Hírek, ahol azok is kicsit belehallgathatnak az elmúlt pár nap történéseibe, akik inkább otthon maradtak, de jó lehet azoknak is akik megjelentek valamelyik rendezvényen és tetszett nekik amit láttak. Az aláfestő zene pedig a következő:

(A hideg kiráz ettől a számtól annyira jó.)

Csütörtök – JATE Progression

Tzinah Showcase, ezzel indult minden, ezért is mentem le Szegedre első sorban, ezt vártam a legjobban és még így is sokkal jobb volt mint amire számítottam. Nem voltak sokan, csak éppen-éppen tele volt a hely, és ezekbe azok is bele vannak számolva akik csak véletlen estek le, mégis többen azon a véleményen vannak (köztük én is), hogy ez volt a legjobb Progi. Kezdjük a hírességgel, Primărie óriásit tett, sokat is zenélt, minőségi is volt, remekül felépített szettet hallhattunk, egyszerűen sugárzott a profizmus, de hát nem véletlen menedzsel egy olyan jól menő kiadót. Ő az egyetlen akitől nem tudok számot mutatni, mert kár is lenne egyet kiragadni, nem tudná visszaadni azt a hangulatot amit a komplett, felépített mix teremtett. A barátnőjével érkezett aki egy lehengerlően szép hippi lány volt (de róla majd máskor), és Primărie a 2 óra alatt abszolút meggyőzött, hogy egyszer még el kell rá jutnom a nyár folyamán. Utána a szintén Tzinah-es Adam Touch vette át a szerepet, aki remekül tudta folytatni a műsort, pedig nem volt könnyű dolga, Attic Ears-el ilyesmiket dobáltak egymás után: IntrospectiveRuski, Cognitive Dissonance. Ők játszottak a nagy teremben reggelig, nehéz volt elengedni a bulit olyan jók szóltak egymás után. A kis teremnek,most  – a nagyterem osztatlan sikere miatt – nem sok időt tudtam szentelni, ám az a pár szám amit volt szerencsém elkapni, annyira tetszett, hogy biztos elmegyek majd Yohan B-re és Monolick-ra is Pesten, ha tehetem. Yohan B-től a legjobb: What U C in me, de ezek is fülbemászóak: Shaf HauseHarlem, Monolick-től pedig ez volt jó húzás: Sharpe.

Péntek – Popper Mór Mulatója, Manuel

(Ilyen festmények díszítik a Popper összes falát amik nagyon egyediek, a cikk főoldalon lévő képe is az egyik falon található.)

Fel volt adva a lecke minőségből, így nehezen is indultam el pénteken, de végül minden kétséget kizáróan megérte. Annyi jó zenét lehetett elcsípni, hogy akár fél lábon is végig álltam volna csakhogy ott maradhassak, de nem akarok a levegőbe beszélni, jöjjenek a konkrétumok. Monolitra értem le éjfél körül, akiknek biztos nagyon nehéz lehetett úgy játszani, hogy fél házzal megy egy 100 fős hely. Nyilván nem ezt szokták meg és akár azt a hamis képet is sugallhatta, hogy nem jó amit csinálnak, pedig csak Szegeden kicsit mások a viszonyok, meg kell tanulni néha 20 embernek játszani. A két legjobb számot Dávid tette mégpedig a Cyclo-t és a Spring talkin’-ot, ezekre azért megmozdultak az emberek. Utánuk Pipe (ha rákattintotok, kiad egy órás válogatás mixet az estéből) vette át a színpadot, akire szépen lassan elkezdtek beáramlani az emberek a cigizőből. De ez nem is csoda hiszen ő követte el például a You-t (cikk zenéje)  majd utána még ezt a három csoda számot, amiket ha nem most, akkor máskor, de mindenképpen hallgassatok meg: Overdue,  Hat BaxxJazz for Dinner. Pipe után Cat vette át a staféta botot, akinek fel is lett véve egy másfél órája, ezt itt találjátok, de a legjobb szám ez volt tőle: Korrado. A mixre rákattintók igényes tech-houset fognak találni megfűszerezve egy kis minimál stílussal. Utánuk Rolexx-tól hallhattunk még pár szösszenetet, főleg ilyesmiket: Love shonk, de neki nem nagyon volt lehetősége kibontakozni az este, úgy tündököltek a srácok. Később Pipétől nagyot szóltak még ezek: Pease, So Long Sunshine, Apikoros de aki rákattintott az órás válogatás mixre azoknak ezek már már nem lesznek újdonságok.

Két nagyon jó buli volt Szegeden egymás után, sajnálhatja aki kihagyta, de reméljük a zenék magukért beszélnek. Nem voltak tömeg bulik, meg ezer fők, mégis ugyanolyan jól tudta magát érezni bárki aki betévedt, mert mindhárom helyen remek volt a hangulat és óriási zenék szóltak egymás után. Most hétvégén Hyper Hyper lesz illetve előtte András Tóthnak egy zongora estjére nézünk el, gyertek vissza csütörtökön, ha kíváncsiak vagytok miért éri meg így cselekedni, de lényegesen egyszerűbb ha belikeoltok minket a facebookon.


Szólj hozzá!

Leave a Comment