ICE-T, a hip-hop legenda technokiadót alapított

ICE-T a 80-90-es évek egyik legnagyobb hatású rappere. 1990-ben Grammy díjat is nyert. Később thrash-metal bandát is alapított és több filmszerepben is felbukkannt a vásznon. Ma már  60 éves. Igazán sokoldalúú előadó. Ennek legújabb tanúbizonysága pedig az a hír, miszerint  „Electronic Beat Empire“ néven techno kiadót alapított. A label cimkéje alatt jó barátjával,Afrika Islam, alias Mr. X-szel közös zenéiket adják ki. Az idősebbek számára ismerősen csenghet a neve, ő az aki Westbam-mal együtt kolaborált, többször fellépett a Mayday-en is. Róla azért ki lehet jelenteni, hogy van némi fogalma a stílusról, Ice-T ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy nem szeretne a megmondóember szerepében tündökölni, mint aki mindent tud a négynegyedről. Ugyanakkor a mai zeneiparban elengedhetetlen, hogy az ember sodródjon az árral és új zenei irányzatokban is kipróbálja magát.

Azért teljesen ő sem számít zödlfülűnek az elektronikus zene világában, a gengszter rap korszaka előtt már próbálta bontogatni szárnyait a nyugati part e-zenei szcénájában. A korai munkái, mint például a „The “Coldest Rap“ vagy a „Reckless“ című dal az 1984-es “Breakin” című film betétjeiként szolgáltak és a hiphopot ötvözte az elektronikával.

A kiadó októberben jelentette meg debütáló anyagát. Az album címe a sokat sejtető “Hip hop DJs Dont Play Techno”. Hallgassatok bele és döntsétek el ti magatok, hogy mennyire lehet komolyan venni a címadást! Amúgy Mr X 2003-ban már kiadott egy lemezt ugyanezen elnevezéssel, melynek egyik dalának címe: Budapest Babes.


Szólj hozzá!

Leave a Comment