Ideiglenesen bezárja kapuit a Fabric

A múlt heti bejelentés értelmében a londoni klub zárva tartott az elmúlt hétvégén és nemrég azt az információt közölték, hogy a Fabric határozatlan időre felfüggeszti a működését. Eközben az Islington Council (a helyileg illetékes tanács – a szerk.) felülvizsgálja működési engedélyüket.

Mint ismert, két 18 éves férfi halt meg kábítószer-túladagolás következtében – egyikük állítólag szombaton reggel esett össze a klub előtt, kilenc héttel korábban egy másik férfi szintén összeesett majd a helyszínen életét vesztette. A klubot arra kérték, hogy a halálozások vizsgálatának idejére, ideiglenesen függessze fel működését. A döntést a helyi rendőrség kérésére hozták és a felülvizsgálatot követően dől majd el a klub további sorsa, a tárgyalásokra pedig még ebben a hónapban sort kerítenek.

A rendőrség szóvivője azt mondta: “A hatóság úgy érezte, hogy cselekedni kell, mivel a klubba járók biztonsága az A osztályba tartozó kábítószerek terjesztése miatt nem garantált, ezt támasztják alá a közelmúltban a helyszínen történt halálesetek is.”

Az Islington Tanács egyik szóvivője kijelentette: “Miután a közelmúltban két kábítószer-fogyasztással összefüggő haláleset történt, a Metropolitan Police ideiglenesen felfüggesztette Fabric működési engedélyét. A klub egyetért a döntéssel, nem vitatja a jogosságát és az illetékes albizottság a mai napon felfüggesztésre a Fabric engedélyét. A Tanács és hatóságok a következő 28 napban felülvizsgálja a működési engedélyt.”

Forrás: Pulseradio


Szólj hozzá!

Leave a Comment