Ilyen volt a 2018-as Time Warp a rendőrség beszámolója szerint

Múlt hétvégén rendezték a mannheim-i Maimarkthalle-ban az idei Time Warp-ot. Hat teremben szólt a zene, a technoszcéna legnépszerűbb  zenészeinek főszereplésével. Hatvan országból, mintegy 18 000 látogató érkezett. A rendőrség 2018-ban is elkészítette utólagos jelentését a bulival összefüggésben. Idén mintha kevesebb lett volna a munkájuk.

A bulira a világ minden részéről érkeztek látogatók. Legtöbben a mannheimi főpáléyaudvarra érkeztek, a rendőrség már itt megkezdte az átvizsgálást. A hagyományoknak megfelelően ellenőrizték az autópálya északi és déli bevezető szakaszán áthaladó autókat és utasaikat.

A rendőrségi akció során 726 személygépkocsit, valamint 2056 személyt ellenőriztek. 88 autóst köteleztek vérvizsgálatra. Esetükben alkohol-, illetve kábítószer fogyasztás gyanúja állt fenn.  315 esetben indult eljárás kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt. A legtöbb probléma egyébként a svájci, olasz, francia és osztrák buszokkal volt. A rendőrség igen alapos munkát végzett, hiszen még az alsónadrágból és a zokniból is előszedte azt, amit nem kellett volna.

A mentősöknek is volt dolga. Összesen 310 alkalommal hívták őket, nyolc személy került kórházba. Ez egyébként egy tök jó arány ahhoz képest, hogy tavaly ez a szám még a duplája volt. A környéken lakók pedig 18 alkalommal tettek bejelentést az elviselhetetlen lárma miatt.

Idén is részt vettünk az eseményeken, hamarosan érkezik a beszámoló!


Szólj hozzá!

Leave a Comment