Interjú – Nick Warren

Nick Warren – Renaissance: The Masters Series 19

NickWarren-01.jpg

Nick Warren azon kevés DJ-k egyike akinek a neve egy “Ki-kicsoda az elektronikus zenében” játékban biztosan előkerülne. Felfelé ívelő pályafutása a 90-es évek elején kezdődött azóta az egyik legnépszerűbb előadóvá  vált köszönhetően olyan mixlemezek elkészítésének mint jónéháy Global Underground vagy a Back To Mine sorozat első része 1999-ben valamint számtalan track és remix Jody Wisternoffal kiegészülve a Way Out West tagjaként. Friss és ropogós, mivel január 21-én jelent meg a legújabb Renaissance – The Masters Series sorozat 19. epizódja melyet Nick készített.

 

Hello Nick, hogy vagy, mi történt veled mostanában?

 

Köszönöm, minden rendben. Fantasztikus volt a szilvszter melyet Cancunban töltöthettem, nemrég tértem vissza a hideg Britanniába.

 

Természetesen nagyszerű hír az új album a Renaissance-nál melyet épp most adtak ki…

 

Ez nagyon nagy örömmel tölt el. Tulajdonképpen követi a Soundgarden Radio Show koncepcióját. Az első CD nagyon chilles, ambientekkel teli és egy kis slo-mo ami teljessé teszi. A második CD pedig  sokkal inkább dancefloor orientált, mélyről indulva, lassan építkezve majd néhány keményebb basszussal fűszerezve.

 

Elemezzük kicsit a kiadvány ambient részét. Mi áll annak hátterében, hogy a kiadvány tartalmaz egy ambient lemezt is?

 

Ez egy olyan dolog aminek a megszállottja vagyok. Nagyon szeretem elkészíteni az ilyen jellegű mixeket, persze sokkal több munkát igényel az egészet felépíteni mint a második részt ami úgymond klub hangzás. Valahol az volt a célom, hogy az egész egy bizonyos  utazásként legyen felépítve, amelybe a viszonylag régebbi trackek is nagyszerűen illeszkedtek.

 

Egész biztos vagyok abban, hogy naponta küldenek új zenéket. Mégis hogyan választottad ki a kiadvány ambient oldalához a trackeket? Fogadni merek, hogy ezeket azért nehezebb megtalálni. Átrágtad magad a saját ambient arhívumodon vagy hogyan kell ezt elékpzelni?

 

Sokkal nehezebb ilyen zenéket találni. Kapcsolatban állok több általam sokra tartott producerrel a szcánán belül, megkértem őket, ha van valami új anyaguk küldjék el. Volt több megjelenés is az előző évben ami nem jutott el a nagyközönséghez de úgy éreztem több figyelmet érdemel!

 

Annak ellenére, hogy évek óta tart a kapcsolat közted és Renaissance kiadó közt, valójában ez az első önálló mixalbum amit nekik készítettél. Mi volt az a lökés ami miatt végül úgy határoztatok, ezt önállóan fogod elkészíteni?

 

Évek óta beszélgettünk már erről és őszintén szólva most nagyszerű volt az időzítés. A Renaissance részéről Geoff Oakes is nagyon boldog volt ezzel a koncepcióval, mindketten úgy éreztük, most jött el az ideje.

Most, hogy befejezted a mixet és kiadásra kész mik a terveid az elkövetkező hónapokra?

 

Turnézás, turnézás és stúdió, rengeteg érdekesnek ígérkező  fellépés Indiában, Japánban, az USA-ban, Dél Amerikában és persze itt Európában is. Lesz több B2B show ahol Hernán Cattáneoval ketten fogunk a pult mögé állni, ez az amit mindig is szerettem csinálni.

 

Szeptemberben elárultad, hogy te és Jody dolgoztok egy új Way Out West anyagon. Hogyan haladtok vele? Esetleg valami érdekesség ezzel kapcsolatban?

 

Lassam, hogy őszinte legyek. Tervezzük, hogy a következő hónapban együtt vonulunk stúdióba és kicsit felpörgetjük a dolgokat.

 

Mi a helyzet a Hope Recordings háza táján, amit egyrészt irányítasz másrészt itt is jelentetsz meg saját zenéket. Mit várhatunk tőletek az idei évben?

 

Minden nagyszerűen alakul. Érkezik egy remix csomag mely az új albumom néhány trackjének az újraértelmezéseit fogja tartalmazni. Valamint a “Devil’s Elbow” című singleből is kiadunk egy EP-t amin lesz egy saját remix, valamint olyan előadók is közre működnek majd mint Jozif vagy a rendkívül tehetséges Max Cooper.

 

Végezetül pedig mit üzennél az olvasóknak?

 

Élvezzétek az új esztendőt és remélem sokakkal találkozom majd a táncparketten, vigyázzatok magatokra!

 


Szólj hozzá!

Leave a Comment