Interjú – Pole Folder

A progresszív house kezdete, vagyis a 90-es évek vége óta van jelen a szcénában. Egyedi felfogásmódja, és tökéletességre való törekvése teszi annyira egyedivé mint stílusát, mint a személyiségét. A hétvégi Prime FM & Deep House Budapest kollaboráció újabb állomásának belga vendégét, Pole Foldert kaptuk el pár kérdés erejéig.

KK:Hello Benoit! Köszönjük, hogy rendelkezésünkre állsz. Nagyon sokan ismerik a munkásságod, hiszen régóta aktívan tevékenykedsz, de viszonylag keveset tudunk rólad. Mesélnél egy keveset a kedvünkért magadról?

PF:Szia! Köszönöm én is a megkeresést Kate. Persze, szívesen mesélek. Belgiumból, a francia határához közeli Mons-ból származom, egy egyszerű, zenekedvelő családból. Jelenleg elektronikus zenei producer, dj, élő performer vagyok, miközben Reworck nevű kiadómmal is tevékenykedem. e mellett olyan kiadóknak tevékenykeem mint a Sony Music, Bedrock, Sudbeat, Proton…Igazi megszállotja vagyok a zenének úgy általanosságban, az olvasásnak, a képregényeknek, valamint a finom boroknak és koktéloknak. Röviden ennyi.  

KK:Miként fedezted fel az elektronikus zenét, majd mi indított el az úton, hogy producer és dj legyél?

PF:A klub szcéna a 90-es években meglehetősen erős volt Belgiumban, így sokat jártunk barátokkal szórakozni. Ez nagyjából segített betekintést nyerni ebbe az új tánczenei világba, majd nem sokkal később megvettem az első szintetizátoromat, amiknek egyébként szintén nagy kedvelője vagyok, és úgymond egy természetes folyamat részeként elkezdtem zenét írni. A karrierem viszonylag később, az első Bedrock Records szerződéssel indult el igazán.

KK:Hogyan viszonyulsz a saját zenéidhez készített remixekhez?

PF:Mindig izgatottan várom, hogy halljam egy másik ember, saját ízlésének megfelelően formált remixét.

KK:Melyiket preferálod jobban, a dj-zést vagy az élő fellépést?

PF:Tulajdonképpen egy olyan ‘hibrid’ megoldást választottam, ahol eldönthetem, hogy az adott műsorhoz illeszkedően a dj vagy az élő performansz oldalt “erősítem”. Ez egy természetes folyamattá alakult. Az évek alatt használt lemezjátszók, CDJ-k mellett volt alkalmam pár dolgot kipróbálni a színpadon, és végül ez a felállás maradt.

KK:Mire számíthatunk most szombaton? Milyen a magyar közönség előtt játszani?

PF:Minden eddigi fellépésem remekül sikerült nálatok. Az emberek éhesek az új hangzásokra, zenékre, és ez kellően motiválja az embert.

KK:Van esetleg kedvenc helyszíned Budapesten? Egy étterem vagy egy utca?

PF:Az egész város nagyon szép, pár éve a feleségemmel már turistaként is voltunk ott pár napig. A szép epületek mellett van egyfajta romantikus, mozis hangulata, bárhova is mész. A fellépésem helyszínei is mindig tökéletesek voltak. Ha már az éttermet kérdezted, a legutolsó alkalommal egy remek vacsorán vettünk részt a Trattoria Pomo D’Oroban. :)

KK:Utolsó kérdésként engedd meg, hogy a 2019-es tervekről kérdezzünk. Várhatunk valami finomságot tőled?

PF:Jövő héten jelenik meg, saját, “Contes d’Automne” EP-m a Reworck-on, illetve van még pár remix amiken jelenleg dolgozom, de ezekről majd később. Ez az év egyébként inkább fog a stúdiózásról szólni, mert tavaly rengeteget utaztam és hiányzik már a stúdió. Azért pár zene tesztelésre kerül a hétvégén! :)

Szerző: Kiss Kate


Szólj hozzá!

Leave a Comment