Interjú – Truncate A.K.A. Audio Injection

                              

truncate.jpg

                                                                                                                                                    

 

Jónéhányan ismernek másik álneved, az Audio Injection által, melyhez, hogy ezzel a kifejezzéssel éljek: a “letisztultabb” hangzások társulnak. Valójában a Truncate projecttel csak 2011-ben ismerkedhettünk meg. Mi ösztökélt, miért tértél rá a Truncate féle, sötétebb, mélyebb techno felé vezető útra?

Célom főleg DJ tool-ok készítése volt, ami hallható is a kiadványokon, egytől-egyig DJ barát trackek. Valahol egy másik utat akartam bejárni a Truncate által, mélyebb, nyers technot készíteni, ahol vissza tudod térni a gyökerekhez, oda amikor elkezdtem lemezeket vásárolni és DJzni.

Ha meg szabad kérdeznem, miben különbözik a folyamat, mikor ezeket a trackeket készíted? Használsz analóg szintiket, kazettáket és más retro cuccokat a kívánt hangok eléréséhez avagy már minden digitális?

Minden szoftverekkel készül, azt hiszem ennyi idő után egyszerűen csak megvan a fülem hozzá és tudom azt, hogyan akarom azt a bizonyos hangot megszólaltatni. A Truncate cuccokat megpróbálom a koszosabb, nyersebb hangok irányába terelni. Valamint amennyire tudom, leegyszerűsíteni. Szerintem ez az amit a Truncate zenék adnak az Audio Injectionnel szemben, melyek inkább egy nagyobb csarnokba vagy klubba készülnek. Most azonban kicsit minden más lesz, mivel az Audio Injection is változik, ezentúl kicsit jobban fogja befolyásolni a Truncate!

A Truncate mint kiadó digitalis formátumokat is megjelentet, és van egy nagyon erős elhivatottság a bakelitek felé. Ugynakkor fellépéseid teljes egészében digitálisak. A célod ezzel az volt, hogy a bakelit DJ-k és a rajongók számára elérhetőek legyenek a korongok vagy találunk valami más célt is ez mögött?

Azért választottam a Truncate-ek kiadását lemezen, mert minidig is szerettem volna egy saját bakelit labelt és mert maguk a zenék is úgy vannak megalkotva, hogy tökéletesen bakelit kompatibilisek. Magam is vinylekről kezdtem DJzni és a mai napig vásárolom és gyűjtöm őket. Nem hiszem, hogy valaha is leállok ezzel mivel imádom a kollekciómat és bővíteni szeretném. Magam, mint DJ, csak mostanában csinálom digitálisan, mivel így hozzá tudom adni a produceri részét is, szeretem kiloopolni a trackek egy részét, esetleg két- vagy több trackből egy harmadikat alkotni a szettek alatt.

A legtöbb Truncate EP az azonos nevű kiadód által kerül a forgalomba. Szerepel-e a terveid közt más művészek anyagainak a megjelentetése?

Egyelőre a kiadót meg szeretném tartani a saját anyagaimnak és esetenként ezek remixeinek, melyek a barátaim által készülnek. Rengeteg más kiadó van ahol a többi művésznek lehetősége nyílik megjelentetni a dolgaikat.

Mint előadó, pillanatnyilag nemzetközileg is elismert vagy az underground világában. De a Truncate projekteddel úgy tűnik maradtál a gyökereknél. Gyakorlatilag csak saját, valamint egyéb kaliforniai előadók által koordinált labeleknél jeleteted meg őket, mint Developer kiadója a Modularz vagy Drumcell Droid Recordings-ja. Tudatos döntésről beszélhetünk ezen esetekben, vagy sokkál inkább a hosszú ideje tartó barátságotok miatt alatt alakult így?

Mikor először elkezdtem a Truncate projektet, hogy úgy mondjam meg akartam tartani amerikainak és a közeli barátoknak. Az utóbbi időben viszont készítek remixeket más kiadóknak is de kicsit válogatós vagyok, nem akarom sem túlterhelni magamat, meg eleve ott vannak már az Audio Injection remixek. A Truncate-et megtartom saját labelnek. Lesznek néha máshol megjelenések de elsősorban a kiadómra fogok fókuszálni.

Nyáron Audio Injection alteregód által elkészült a Mutate – Circle 1 remixe, ami aztán a Blank Code kiadónál jelent meg. Több művész, mint Drumcell vagy Bas Mooy is érintett volt a kiadványban. Itt egy vadonatúj label Detroitból. Hogy jött a velük történő kapcsolatba lépés ötlete?

Először akkor találkoztam a Black Code csapattal mikor 2011 vége felé Drumcell és én egy bulijukon játszottunk. Nagyszerű srácok, akikkel egy élmény volt együtt tölteni azt a pár napot. Beszélgettünk, elmondták, hogy egy saját lebelt akarnak indítani és rákérdeztek, esetleg érdekelne-e egy remix? Én  pedig rábólintottam. Azóta játszottam több bulin amit szerveztek, és úgy érzem nagyszerű kapcsolat alakult ki köztünk.

Beszélgessünk kicsit az előttünk álló évről. Mi az amit a Truncate projekttől várhatunk? Vagy ami azt illeti, az Audio Injectiontől esetleg David Florestől?

2013-ban előreláthatólag még elfoglatabb leszek. Szeretem az időt a stúdióban tölteni és a trackeken valamint a remixeken doglozni, így biztosra veszem, hogy sok-sok megjelenést hallhattok majd tőlem. A legtöbb Truncate-et a saját kiadómnál de ugynúgy a többinél is akikkel közösen dolgozunk. Érkezik majd több Audio Injection EP-t is, sőt egy már el is készült és a Droidnál fog majd megjelenni valamikor 2013 első felében. Turnézni is fogok egy kevest, szóval majd láthattok és hallhattok is.

Végül pedig egy olyan kérdésem lenne, tudom, hogy közhely de szeretnék egy érdekes választ kapni. Kik azok a feltörekvő művészek akiket érdekesnek találsz?

Őszintén szólva rengeteg ilyen feltörekvő zenész van, nagyon nehéz velük lépést tartani, rengeteg promot kapok. De az utóbbi időben volt néhány srác, mint Shifted, Sigha, ROD, Cosmin TRG és nagyon sokan mások akiknek a cuccai nagyon tetszettek.


Szólj hozzá!

Leave a Comment