Jeff Mills tavaly alapított együttesének azóta két lemeze is megjelent

Jeff Mills új zenekart alapított. Erről tavaly már mi is beszámoltunk, azóta viszont több dolog is történt az együttes háza táján. A Spiral Deluxe hangzásvilágát tekintve elektro és jazz fúziója. A detroiti technolegenda az Underground Resistance óta most először bandatag egy együttesben. A zenekar négy tagból áll. Gerald Mitchell (UR/Los Hermanos) első osztályú billentyűs, a japán Yumiko Ohno (Buffalo Daughter/Cornelius) Moog-szintetizátoron játszik, Kenji „Jino“ Hino pedig vokálozik, illetve basszusgitáron játszik. Ő egyébként a világhírű jazztrombitás,  Terumasa Hino fia.

AX074frontcover

A zenekar alapkoncepciója az élő improvizáció. A zenekar mindegyik tagja kiváló szólista, hosszú zenei pályafutással a hátuk mögött. Ezt a projektet Jeff Mills hosszú évek, vagy inkább évtizedek óta kívánja tető alá hozni.

Koncerteztek már Japánban, Franciaországban és Olaszországban is. Jeff Mills létrehozott egy sublabelt. A megjelenések jellemzői, hogy 180 gramos bakelitlemezen adják ki őket,  a hangot pedig 32-bit / 48 kHz-es kódolással.. Az első EP még tavaly jelent meg, címe “Kobe Session”. A Tathata április 28-án került a boltokba.Szólj hozzá!

Leave a Comment