Budapest Park – Beharangozó a Scooter június 9-i koncertje előtt

A Scooter tizenkilenc stúdióalbumot, négy koncertlemezt, kilenc válogatásalbumot, ötvenhét kislemezt, negyven B-oldalas számot, harminchét remixet, és számtalan egyéb kiadványt adott ki. Világszerte 30 millió eladott hanghordozóval, 80-nál is több arany, illetve platinalemezzel büszkélkedhetnek. Fennállásuk huszadik évfordulójára exkluzív kiadvánnyal lepték meg a rajongókat.
A Scooter 1993 óta, szinte töretlenül ontja a slágereket techno, trance, happy hardcore és jumpstyle stílusban. Ezek az irányzatok mind elektronikus alapúak. Egy sima színpadon nehezebben szólalnak meg, ám aki volt már Scooter bulin az tudja, hogy itt nem az élőzene dominál, hanem sokkal inkább a show.
Rengeteg látványelem, dübörgő basszus, táncoslányok és maga a “zenekar”, de legfőképp HP magánszámai.
Ezekre a zenékre nőttünk fel. Rongyosra hallgattuk az együttes kazettáit, betéve tudtuk a minimális szövegeket, még ha a jelentésükről fogalmunk sem volt
Az együttes számos tagcserén esett át. Jelen felállásában három tagja van: H.P. Baxxter, mint frontember, Michael Simon, és Phil Speiser, de negyedik, háttérben meghúzódó tagként kezelik Jens Thele-t, a menedzsert is. Számos sláger fűződik a nevükhöz, melyeket az időközönként bekövetkező stílusváltások és tagcserék tesznek még érdekesebbé. Ezeket mindig egy új fejezet (Chapter) jelzi, jelenleg az ötödiknél tartanak.

Rengeteg alkalommal fellépett már hazánkban a Scooter. Anno alig egy év alatt világhírnévre tettek szert. 1995. májusában már nálunk koncerteztek, Sarkadon. Erről videófelvétel is készült.
A városba érkező német csapatot fiatal rajongók várták, kisbuszukat valósággal megrohanták az autogramkérő tinédzserek – akik azóta már minden bizonnyal dolgozó családapák, s gyermekeiket nevelő édesanyák lehetnek. A majd’ 10 perces első kisfilmen az együttest köszöntő Tóth Imre polgármester is feltűnik, a zenekarral közös sajtótájékoztatót tart. “Jó néhány számuk a techno-rajongókra úgy hat, mint valami zenei ópium, valami zenei kábítószer” – mondta 23 évvel ezelőtt a zenekarról a városvezető, aki még most, ennyi idő elteltével is e minőségében üdvözölhetné a csapatot. Ahogyan ugyanis  a Scooter regnálása azóta töretlen, Tóth Imre még ma is Sarkad polgármestere.

Felléptek már a Hegyalján, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a FEZEN-en, a Velencei tó partján, de például 2002-ben az Events Hallban is, Náksiék, a Skyland és DJ Roni társaságában.

A Budapest Parkban már visszatérő vendégeknek számítanak, 2014 óta minden évben felléptek a Lágymányosi híd tövében.

Az megvan, hogy az egyik klipjükben a magyar jégkorong válogatott és a  szurkolóink is szerepelnek? TEKERJ az 50. másodperchez!

Találkozunk június 9-én a Budapest Parkban! Esemény: https://www.facebook.com/events/1893996080917764/

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy éreztük magunkat tavaly, akkor olvasd el a beszámolónkat!


Szólj hozzá!

Leave a Comment