Lássuk mi a helyzet a Green Aréna berkein belül avagy hangolódjunk a Bónusz 2018-ra

Villáminterjú @ Andrey Pushkarev: „Inkább ritkábban írok zenéket, de azok szívből jönnek.” /// Megjelent Sasha és La Fleur közös szerzeménye /// Philipp Straub booking ügynökként is kipróbálja magát /// Peter Makto és Gregory S fényes csillagként ragyog a nemzetközi színtéren /// Jövő év elején indul a Secret Fusion label /// Itt az új Transitions

Sasha az elmúlt évben legendás műsorral állt a nagyérdemű elé. A Re-Facted live előadás egyértelműen figyelemreméltó darabja az elektronikus zenei palettának, és csak remélni tudjuk, hogy egy szép napon, a magyar ínyencek is részesei lehetnek a varázslatnak. Egyelőre London, Manchester, és Glasgow közönségének lett volna ebben az évben lehetősége részt venni a magával ragadó koncerten, de az eseményeket törölték. Aminek azonban részesei lehetünk a Bónuszon, az a La Fleur-rel nemrég megjelent zenéje a „Forbindelse” a Last Night On Eart label gondozásában. Amit ide kattintva hallgathattok meg teljes valójában.

Hétfőn (november 19.) jelent meg John Digweed podcast sorozata a Transitions következő kiadása, melyben az elmúlt időszak egyik legdinamikusabban feltörekvő, fiatal művészét Ronnie Spiteri-t látta vendégül két órában. A műsorban friss és ropogós zenék hangzottak el Booka Shade, Jonas Rathsman műhelyéből, illetve Four Tet „Sigrid”-re készített remixe is felcsendült.

Zenei útravalónak pedig Sasha és Digweed 2017-es Ultra Music Fesztiválon rögzített b2b szettjét ajánljuk.

Andrey Pushkarev a közelmúltban az amszterdami, barcelonai és a jereváni kiruccanása után Argentína és Peru sem maradhatott ki a sorból. Andrey lelkesedése, és profizmusa igazán példaértékű, és ez a nekünk adott villáminterjúból is kiderül.

Hogy telt az elmúlt éved?

Internzíven a turné éve volt! Az időm nagy részében elkötelezetten válogattam az új és régi felvételeket a gyűjteményemben, hogy mindig frissítő zenei élményeket adhassak a klubok és a fesztiválok közönségének. Mindeközben zenét és művészeket keresek folyamatosan a Luck of Access címkémbe. Éppen most adtuk ki egy török producer Havantepe EP-jét, és már dolgozunk a harmadikon, ami jövőre lát napvilágot.

Várható friss megjelenésed a közeljövőben?

Új lakásba költöztem Berlinben, és lassan felépítem a stúdiómat is. Szeretnék a jövő évben időt szentelni arra hogy új zenéket írjak. Én inkább dj vagyok a klasszikus értelemben, mint producer, ezért a zeneszerzés számomra nem jön zsigerből. Szükségem van inspirációra, vagy egy olyan környezetre, ami lehetővé teszi számomra, hogy időt fordítsak rá anélkül, hogy nyomást vagy bármiféle kényszert érezzek marketinges okokból kifolyólag… Inkább ritkábban írok zenéket, de azok szívből jönnek.

Készülsz már a Bónuszra?

Alig várom, hogy játszhassak ezen az eseményen! Nem ez az első alkalom, hogy nagyszínpadon fogok zenélni, de rendkívül izgalmasnak találom a szitut, hiszen Digweed és Sasha előtt nyithatom az estét. Nagyon speciális válogatással készülök, és alig várom már hogy megoszthassam a közönséggel, és jól érezzük magunkat együtt.

Mi is kíváncsian várjuk Andrey szettjét, addig pedig a hangolódáshoz legutóbbi podcast-jét ajánljuk, amiben bemutatja a kortárs dubtechno színeit, melyet a nyár elmúlása és az őszi szezon kezdetének melankólikus hangulata jellemez.

Philipp Straub az elmúlt hetekben Dubai-ban járt, ahol sivatagi túrán vett részt, ellátogatott a Dubai Design Week-re, találkozott a rég nem látott barátaival, majd Matthias Tanzman oldalán zenélt a Soho Garden-ben. Facebook oldaláról megtudtuk, hogy felkérést kapott, az Analog Agency Booking európai irodájának vezetésére. Az ügynökségnél olyan nevek szerepelnek a névsorban, mint Carl Cox, John Digweed, Monica Kruse, Nic Fanciulli, vagy Stve Lawler. Philipp izgatottan vág bele a munkába, új kihívásként éli meg. Ahogyan fogalmazott, a terep számára jól ismert, mégis új, kíváncsi hogyan fogja megállni a helyét az üzleti életben. A Bónuszra való hangolódáshoz pedig a szlovákiai Moody klubestjén rögzített anyagot ajánljuk.

A Solomun által is hypolt „Patex” a Bónusz Electronic Music Fesztivál Green Arénájának himnuszává léphet elő december 8-án, amint felcsendül Peter Makto és Gregory S b2b szettjében. Az ominózus track januárban kerül a boltokba, miközben a nemzetközileg is upcoming projekt külföldi fellépései egyre csak gyarapodnak. Az eseményekben gazdag év lezártával Peti újabb label projektet indít útjára. Egyelőre még nem árult el több tudnivalót, de ígérjük, amint elérkezik a pillanat, mindent kitálalunk. Addig pedig hangolódjunk együtt a srácokkal az év legnagyobb magyar csarnokbulijára, méghozzá az Aether-ben játszott csaknem 4 órás b2b szettjükkel.

Októberben jelent meg a Secret Factory Glory EP-je a Solied Records égisze alatt, mely a „Violence stars” és a „Space escape” nevet viselő zenéket hordozza. A tartalmas év után, izgalmas kezdet várható, hiszen 2019 elején elindul a Secret Fusion label, melynek fő profilja a srácokhoz közel álló művészek zenéinek publikálása. A kiadványok különlegessége, hogy neves külföldi előadók remixei is helyet kapnak a korongokon.
Ajánlatunk a Bónusz előtt: Secret Fusion Season Closing mixe.

Az esemény line up-ját a Made Inn frontembere Poli is erősíti. Tőle az Akváriumban, egy évvel ezelőtt rögízett mixét ajánljuk.

facebook esemény: https://www.facebook.com/events/209674506457075/
infók/jegyek: http://www.bonuszfesztival.hu

Image and video hosting by TinyPic


Szólj hozzá!

Leave a Comment