Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a világ legbénábban megszervezett fesztiváljának főszervezőjét

Pont került a roppant kínosra sikeredett Fyre Festival ügyének végére. A balul elsült fesztivált az a 26 éves Billy McFarland szervezte, aki a bíróság határozata szerint rács mögött fogja tölteni az elkövetkezendő hat évet. Az egyik bíró szavai szerint Billy kóros hazudozó, aki élete során soha nem lépett a becsületes útra.

Na de mi is történt pontosan? A lehető legexkluzívabb luxusfesztiválként hirdették a Bahama-szigeteken, egy korábban Pablo Escobar kolumbiai drogbáró által birtokolt magánszigeten tartott Frye fesztivált, amire 12 ezer dollár, vagyis majdnem három és fél millió forint volt a beugró. Az ígért fellépők között volt a Blink-182, Major Lazer, Skepta, Disclosure és mások, a rendezvényt pedig olyan hírességek népszerűsítették, mint Kendall Jenner.

A fesztiválon azonban végül semmi nem úgy sült el, ahogy tervezték, kiderült, hogy a sziget nem is magánsziget, van rajta például egy település, ahol emberek laknak. A fesztiválra hamarosan tolvajok szivárogtak be, akik több vendéget a biztonságiak asszisztálása mellett raboltak ki.

A bulin viszont totális káosszal találkoztak a vendégek. Nem volt áram és víz, az ígért luxuslakosztályok helyett segélysátrakat kaptak, és azokat sem szerelték össze időben, nem voltak zárható értékmegőrzők, nem volt rendes kaja sem.

fyreee
Billy Mc Farland-ot még azon a nyáron letartóztatta a rendőrség, az idei év elején pedig bűnösnek vallotta magát.

“Mc Farland ma megtanulta azt a kemény leckét, hogy az üres szavak és ígérgetések luxus élet helyett a cellába vezetnek.” – nyilatkozta Geoffrey Berman, az egyik szövetségi ügyész. Fősősünk szégyent hozott az ügyfeleire, a befektetőkre és a családjára is. Ő maga pedig úgy nyilatkozott, hogy az ítélet nem más, mint az extrém módon keserű valóság.

Nem ez volt az egyetlen fesztivál, ahol nagyon félresiklott a szervezés. Ha kíváncsi vagy a többi esetre, akkor kattints ITT egy korábbi cikkünkre.


Szólj hozzá!

Leave a Comment