„Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

Közismerten kritikus vagy sok dologgal szemben, legyen szó akár politikáról, akár a közegről, amelyben dolgozol. Hogyan értékeled a változásokat az elektronikus zenében?

Hogy őszinte legyek, már nem zavarnak a változások. Annyira mélyen vagyok benne a közegemben, hogy nem érdekel sem az EDM, sem a hozzá hasonló butaságok. A világban zajló dolgok viszont továbbra is hatással vannak rám, bár néha nem is tudom, miért mivel mostanában nem foglalkozom vele túl sokat, de abban biztos vagyok, hogy jobb helyet kell teremtenünk abból, ahol most élünk.

Sokan mondják, hogy a techno mára egy mainstream dolog lett. Te hogy érzed ezt? Még mindig underground műfajnak tekinthető? Gondolok itt arra, hogy néha nehéz maghatározni, mit értünk mainstream alatt, mióta egyértelműen underground zenét játszó DJ-k több százezres rajongótáborral rendelkeznek. Szerinted a techno a második reneszánszát éli?

A 80-as évek vége óta játszom technót, amit mindig is puszta szeretetből csináltam, szóval örülök neki, hogy ennyire jól halad ez a stílus, viszont a meghatározások teljesen szétcsúsztak, hiszen azt is technónak nevezik, ami valójában tech-house, vagy a minimal maradványa. Az underground szerintem nem műfaj, hanem egy lélekállapot, amiben a zenét használod kifejező erőként, nem pedig a megjelenésed.

Egyesek szerint a techno a 2000-es évek közepén elveszett, és minden áron megpróbálnak visszanyúlni ahhoz az időszakhoz. Te mit gondolsz erről?

Azt, hogy túléltem a 2000-es éveket, és még mindig élek. 😉

Legutóbb Black Asteroiddal és Mr. Jones-szal fogtál össze, és Roijacker néven írtatok közösen egy számot. Black Asteroid és te is fel fogtok lépni a BÓNUSZ Electronic Music Festival-on. Mesélnél nekünk egy kicsit erről a projektről?

Ez egy hirtelen jött ötlet eredménye (egyelőre), ami úgy jött össze, hogy a telihold alatt, részegen bevonultunk közösen a stúdióba.

Hogyan gondolsz vissza a magyarországi fellépéseidre?

Mindig nagy buli volt.

Mire számíthatunk tőled a BÓNUSZ Electronic Music Festival-on?

Még nagyobb bulira 😉


Szólj hozzá!

Leave a Comment