Októberben jön Egokind & Ozean debütáló albuma a kölni Traum Schallplattennél

Néhány héttel azután, hogy az Egokind alteregó alatt megjelnt debütáló “Diamond Days EP” és az ezt követő “Nothingness EP”-je a német Traum Schallplatten gondozásában, Jan Hammele közölte a kiadóval, hogy valójában egy egész album kiadásának az ötlete is megfordult már korábban a fejében.

Ahhoz, hogy elképzeléseit megvalósíthassa, régi barátját és zenésztársát, Ozean-t kereste meg és kérte fel a közös munkára.

Noha mindkét művész számára a Transitions lesz a bemutatkozó album, mindketten több éves tapasztalattal bírnak, mely számos zenei műfajt foglal magában. A lemez 2014. október 6-án jelenik meg hivatlosan.

Traum CD32

A Transitions ötvözi a különc és modern klub hangzásokat, több rövid közjátékot/átmenetet tartalmaz amelyek az improvizáción alapulnak és ezek az elbűvölő kompozíciók kötik össze a többi hosszabb dalt.

Bár Jan azt is elárulta, hogy egyáltalán nem akarnak megfelelni a kortárs modern zene elvárásainak, így várhatóan valami meglehetősen személyes és ügyesen megkomponált lemezre számíthatunk a snassz tendekkel szemben.

Hogy miért mondják mindketten, hogy a Transitions sokkal személyesebb egy átlagos albumnál? Nos, ennek oka, hogy a zenét teljesen egyénileg közelítik meg, mindvégig ügyelve arra, nehogy műfaji keretek közé szorítsák őket. Ennek eredményeként nem találni egyetlen hangot sem az albumok, amely már megszólalt egy szintetizátoron. Előtérbe kerülnek azonban az elő hangszerek, a gitár és a zongora, természetesen megfelelően átalakított hangokkal. Hogy nagyjából mire számíthatunk azt az album első dalából a Mega című darabból már hallani lehet:

Mindketten képzett zenészek, akik mind a mai napig zenekarban is játszanak és tanulmányaikat a berlini művészeti iskolákban folytatták. Az album alapötlete az volt, hogy olyan harmonikus darabokat dolgozzanak ki, melyeket lehet játszani zongorán is.

Bár mindketten kedvelik a melankolikus és sötét zenét, szándékuk az volt, hogy egy “baráti album” alkossanak, amely képes megérinteni az egyszerű hallgatót és a clubbert egyaránt.

Zenéjükkel Egokind & Ozean mutat egy új irányt próbálnak mutatni a hallgatóknak és clubbernek egyaránt: hogyan testesítsükk meg a zenét anélkül, hogy ismernénk a szabályokat. Bizonyos értelemben a te dolgot, hogy meghallgasd, értelmezd és felfedezd a zenét.


Szólj hozzá!

Leave a Comment