Ősszel nyílik a techno archívum a berlini Kraftwerk épületében

Dimitri Hegemann megerősítette, hogy a közeljövőben megnyitja kapuit a berlini Kraftwerk épületbena a Living Archive Of Electronica (LARE). A BBC Archive és a londoni Red Gallery projektekkel együtt a Tresor tulajdonosa felügyeli majd az itteni munkálatokat is.

Ahogy korábban korábban olvashattátok itt a Primate-n, a frankfurti mintára épülő technomúzeum ötlete a tavalyi évben megvolt. Azon egyszerű oknál fogva, mivel a techno még mindig él és a mai napig aktív tényező, Berlinben a múzeum helyett sokkal inkább az archívum meghatározás a helyén való.

Néhány nappal ezelőtt Hegemann megerősítette, hogy a Kraftwerk épület ad helyez az archívumnak, mely a legendás szórakozóhely, a Tresor helyszíne volt egészen a 2007-es költözésig. Azt mondja a cél az, hogy a nyitás – ami idén ősszel várható – egybeessen a Tresor fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett bulival.

“Az egyik alapvető küldetésünk, hogy megkíséreljük eljuttatni az élményt azoknak is, akik még soha nem voltak ilyen techno klubban.” – mondta Hegemann az RA-nak.

Forrás: RA


Szólj hozzá!

Leave a Comment