Phil Weeks – Az őrült párizsi house gengszter

A nemrégiben indult Disqrate sorozat – melyet Andras Garay és Nigel Sorter neve fémjelez – igen hangzatos nevekkel igyekszik felkelteni a minőségi techno és house ritmusok iránt érdeklődők figyelmét. A műfaj igazi elitjéből válogatva D’Julz után most második alkalommal is a francia régióból választottak headlinert; Phil Weeks személyében.

A párizsi underground egyik legmeghatározóbb figurája valódi kuriózum hazájában és nemzetközi vizeken egyaránt. Őszinte, laza funk, nyomokban felfedezhető old-school hip-hop, Detroit és Chicago közt félúton a topon. Phil Weeks valódi régi játékos, afféle „régi iskolás” pioneer, aki közel 20 éve teszi egyre magasabbra és magasabbra a mércét, és ahelyett, hogy neve lassan lassan kikopna, egyre nagyobb közönséget hódit meg, minden egyes megjelenésével újra térdre kényszerítve maga előtt a szakmát.

Teszi mindezt úgy, hogy saját kiadójával a Robsoul-al nemrég ütötte meg kétszázadik megjelenési számot, melyen saját zenéi mellett rendre olyan kaliberű nevek kapnak helyet mint DJ W!ld, Theo Parrish vagy épp a legendás jó barát: DJ Sneak.

Phil jellegzetes hangzásának esszenciális múzsái a ’90-es évek Roland dobgépei és holtig tartó szerelmének tárgya,; az a bizonyos Akai MPC3000-es sampler amivel immáron Phil Weeks és masina neve a köztudatban elválaszthatatlanul összenőtt.

A franciák e fura figurájának mindene a zene. Stúdiómunkák és a fellépések mellet nem restell youtube csatornáján észt osztani stúdiótechnikáról, zeneszerkesztésről és a füstölés rejtelmeiről a maga pimaszul elragadó stílusában.

Phil Weeks pres. Underground Chronicles Season 2 Episode 8

Studio Tip: Recording Your Edit Live

Ez a csupaszív gengszter most újra magyar vizekre evez: Március 19-én a Disqrate kiemelt vendégeként kócolja majd össze a hajatokat a Corvin nagytermében. Megjelenés kezdőknek és haladóknak egyaránt és abszolút ajánlott.

03.19. Corvin Club x Disqrate pres. PHIL WEEKS

Line Up:
Phil Weeks
Nigel Sorter
Andras Garay

Belépő:
00:00 előtt  1000 HUF, 00:00 után   2000 HUF

Facebook Esemény: https://www.facebook.com/events/1679523155597963/


Szólj hozzá!

Leave a Comment