Primate Sessions 22 – Fanki Ridm

Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérést! Mesélj magadról és a kezdetekről. Hogyan indult a zenei pályafutásod? A kezdetek óta a LavaLava oszlops tagja vagy. Hogyan ismerkedtetek meg egymással?

Egyetem alatt, már közel a hosszabbításhoz (igen későn indult az én történetem) egyszer izzadtan felmentem Dávidhoz (Falcao) a koliba és kértem, hogy mutassa meg nekem! Hozzátartozik, hogy foci után volt és le volt takarva a két lemezjátszó, amire bizonyos V. László közreműködésével tett szert. Négy fal közötti edzések következtek, majd Dávid testvére, Máté (Tolo) által a K2-ben találtuk magunkat 2008 januárjában, ahová olyan barátaim jöttek el, akik azóta egyetlen bulinkra sem. Szóval tök jól sikerült, mai napig küldöm nekik a meghívókat (mondjuk ők death metalon nőttek fel).

Hogyan értékeled a nyarat? Melyik volt a kedvenc fellépésed? A budapesti éjszakában melyik a kedvenc helyed?

Az éves középhőmérséklet térképe jól tükrözte a domborzatot és melegedett az éghajlat.
Ahogy az idei Alkotótábor is újra felülmúlt minden várakozást, a legkedvesebb esemény évről évre. A Balaton Soundos hajós parti különleges élmény volt és a Corvin Clubos bulik is kiemelkedtek a szabadtéri események szezonjában, ahol a Pontoon az év újonca.
A Łärmheint nem hiszem, hogy be kell mutatni bárkinek is, egyértelműen a fav, a fent említett hollós klub mellett, viszont a csend szigeténél nincs jobb.

Sűrűn járod az éjszakát, korábban blogot is vezettél a legmókásabb beszólásokról. Miért hagytad abba? Történt azóta olyan sztori, amit megosztanál velünk?

Már nem kérnek tijesztót tőlem :(
Most egy tumblr-t csinálok már egy ideje, ahol filmekből gyűjtök olyan jeleneteket – képet vagy videót – amelyben hanglemez látható, hallható. (http://recordmoviemoments.tumblr.com/)

Néhány évvel ezelőtt nevet változtattál. Mi volt ennek az oka? Honnan ered a mostani művészneved?

A korábbi név alatt játszott zenékkel már nem tudtam azonosulni, váltottam, illetve már jóideje Fankinak hívott mindenki.
Dávid (Chrom) egyszer a fogasban feltette DJ Sneak Funky Rhythm c. számát, amelyen én akkor ott, nem tudom miért, nagyon meglepődtem, amin ő szintén meglepődött. Ezután meglepő módon átírta a nevem, így fonetikusan egy közös fájlban, ami megtetszett és másnap már kopogtattam is az anyakönyvi ügyekért felelős miniszter ajtaján.

Mesélj a mixről! Mire számíthatunk?

Megújulás. Megküzdöttem az otthoni pultommal és a cicafaktorral, illetve majdnem minden lemez először került tű alá, szóval magam is megleptem most.


Szólj hozzá!

Leave a Comment