Robert Hood egy berlini templomban prédikált

November 9-én egy igen különleges istentiszteletre került sor. Berlin evangélikus egyázkerületének, valamint a Tresor Club összefogásának eredményeként ugyanis nem más prédikált aznap, mint a detroiti technolegenda, Robert Hood!

A különleges esemény helyszínéül a Kreuzbrgben található St. Thomas templom szolgált. Rebecca Marquardt (arról nem szóltak a hírek, hogy vajon ő és a Berghain híres beengedő embere, Sven Marqurdt rokonok lennének-e) és Stefanie Hoffmann lelkipásztorok megemlékeztek a berlini fal leomlásának huszonkilencedik, valamint a kristályéjszaka nyolcvanadik évfordulójáról, majd ezt követően Robert Hood állt a pulpitus mögé. “Ezzel a különleges alkalommal azokat szerettük volna megszólítani, akikhez nehezebben jut el november 9. üzenete”. nyulatkozott Friederike von Kirchbach, a St. Thomas templom lelkésze. “Más módon kell átadni a tanítást. Erre lehetőséget ad a techno köntösében átadott imádság”.

Dimitri Hegemann, a Tresor alapítója és az istentisztelet társszervezője a technoközösséget egy hitközösséghez hasonlítja, hiszen az elektronikus zene összehozza az embereket egymással a béke, szabadásg, tolerancia és nyitottság oltárán. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben rendszeressé válnak ezek az alkalmak.

Faithless örökérvényű zenéje óta tudjuk, hogy “God is a DJ!”, de most úgy tűnik, hogy a valóságban is bizonyosságot nyert ez a tétel. Robert Hood egyébként jövő szombaton érkezik Budapestre, hiszen a Bónuszon fog zenélni. Talán elfogultság nélkül állítható, hogy ő lesz a legnagyobb mágus, aki a Hungexpoban pult mögé áll. Hát így is lehet!

Az eseményről készült videón látható, ahogy Robert Hood zenél, majd pedig prédikál. Azt hiszem ilyet ezelőtt még soha nem láttunk. BÍzunk benne, hogy lesz még folytatás!


Szólj hozzá!

Leave a Comment