Újabb detroiti legenda a városban – Delano Smith jövő szombaton az Orfeumban!

El vagyunk kényeztetve. 2019-ben is. Egymásnak adják a kilincset a jobbnál jobb előadók. Rengeteg a feltörekvő új arc és szerencsére a legendák is szívesen járnak errefelé. Detroit a techno őshazája. Szinte már rajongással várunk mindenkit, aki motor cityből érkezik, ugyanakkor magas is az elvárás velük szemben. Hiszen azt feltételezzük, hogy aki Detroit-ból jön, annak a kisujjában van a szakma. És az a szerencsénk, hogy ez valóban így is van. Januárban Kevin Saunderson már bebizonyította ezt a tételt, alig három héttel később pedig egy újabb veteránon a sor.

Delano Smith a Várban
Delano Smith a Várban

Delano Smith középiskolásként kezdett el bulikat szervezni a 70-es évek végén, majd  a ’Motor City’ első DJ-je, a legendás Ken Collier vette szárnyai alá. Mentorával már 17-18 évesen a L’Uomo, a híres és hírhedt Studio 54 és a Downstairs Pub rezidenseként vált ismertté. Később megélhetési okokból majdnem 10 évre eltette a lemezeket, de  Mike „Agent X” Clark  és Norm Talley hatására újra a DJ-pultban találta magát. Hárman alkották a Beatdown Brothers (Detroit Beatdown) formációt, ami 2000-től 2006-ig meghatározta az Agave Klub  vasárnap éjszakáit, miközben lassan kialakult Delano Smith egyedi és különleges stílusa.

A Third Ear Recordings-szal való együttműködés új korszakot nyitott életében, teljesen analóg stúdióban kezdte el produceri munkáját, és saját kiadót alapított Mixmode Recordings néven, Tony Foster közreműködésével. 2011-ben készítette első közös zenéjét Gavin Herlihy-vel, a Krypton Factor EP-re „Lost in Detroit” címmel, mely az Apparel Music gondozásában jelent meg. 2012-ben már a berlini alapítású Sushitech Recordings jelentette meg zseniális debütáló albumát, az „An Odyssey”-t, melyhez nem kevesebb mint két éven át válogatta kivételes gondossággal a hozzávalókat. Második LP-je, a Twilight  2014-ben szintén ennek a kiadónak a berkeiben látta meg a napvilágot, ahol szoros barátságot kötött  Yossi Amoyal-lal, a Sushitech Recordings alapítójával és Steve O’Sullivan-nel. Kiadója 2015-ben ünneplte fennállásának 10. évét, így a ’Decade Tour’ keretében Budapestre is ellátogatott a Lost Minute csapatának köszönhetően. Legutolsó albuma, a Detroit Lost Tapes 2017-ben jelent meg.

Delano Smith újra ellátogat Budapestre! A helyszín pedig nem más, mint a klubos, elbújós, süppedős hangulatú Orfeum, ahol az elmúlt években már egy másik detroiti legenda is tiszteletét tette Kenny Larkin személyében.

A detroiti őserőt az alkalomhoz illő hazai körítés fogja kísérni a Lost Minute es House2House csapatának köszönhetően. A fel-, illetve levezetésért Zvezda Beta, Naga és Peter Bernath felel. Mindannyian jól ismerik az Orfeumot, számtalanszor zenéltek már itt korábban.

Delano Smith négy évvel ezelőtt zenélt Magyarországon először és mindezidáig utoljára. Csodás este volt az, a kézfelrakásokkal, elkapott mosolyokkal és kiváló muzsikával. Biztosak vagyunk benne, hogy most is valami hasonlóra számíthatunk!

Esemény: https://www.facebook.com/events/251287385791737/


Szólj hozzá!

Leave a Comment