Néhány hónappal ezelőtt hívott nosztalgiára az egyik legnagyobb hazai internetes portál, Budapest legjobb, mára már bezárt szórakozóhelyét keresvén. Innen jött az ötlet, hogy összegyűjtsük a magunk kis kedvenc szórakozóhelyeit országszerte, melyek ma már nem üzemelnek. Zsepiket elő!
Colors (Keszthely): A Balaton északi partjának legendás helye, Keszthelyen. Siófok ellenpólusa. A záróbulin Seb Fontaine zenélt, reggel 8-kor még olyan örömzenélés volt, a legnagyobb klasszikus dalokat felvonultatva, amit azóta is visszasírok! Tudomásunk szerint ma bútoráruház működik a klub helyén.

Fless Club (Sopron): Az új évezred első éveiben Sopron zeneszerető lakossága igencsak el volt kényeztetve. Hetente váltotta egymást a 2-2 rezidens: Coyote és Dandy, valamint Junkie és Hawky. Sajnálatos módon folyamatos razziák árnyékolták be a klub utolsó hónapjainak történéseit. Ma egy Interspar áruház áll a volt pamutipargyári épület helyén.

Graffity City (Fertőd): Nyugat Sárándja, a Minimal Function nevű rendszeresen jelentkező technoest otthona. Az ország minden pontjából zarándokoltak ide technokraták. Az önkormányzat nem igen ölelte keblére a helyet, az utolsó időszak sajnos itt is a folyamatos razziákról szólt…
Home Club (Budapest): Jó néhány év eltelt már azóta, hogy a Bécsi úton található szórakozóhely bezárta kapuit, hogy helyén lakópark épüljön, ami azóta is várat magára… Igazi, nagybetűs KLUB, ami olyan magasra tette a lécet, hogy azóta sem igen sikerült senkinek a közelébe érnie. Armin Van Buuren-től Deep Dish-ig megfordult itt a djmagtop100 élmezőny színe-java.
K2 (Budapest): Egy hely, amiből véleményem szerint sokkal többet ki lehetett volna hozni. Éjjel-nappal, tömegközlekedéssel is könnyű volt megközelíteni, hiszen a Ferenc krt. (ma már Corvin negyed) metrómegállónál találhattuk. Rengeteg helyiség, nagyon hangulatos – nem is kicsi – klub, hangulatában talán egy régi iskola folyosóját és termeit idézte. Itt még a lufiárus is külön helyiséget kapott. Leginkáb dnb – techno – hardtechno buliknak adott otthont. Sajnos a közönség rossz híre miatt a kezdeti időszakot, és az NGOHT-ot leszámítva, soha nem sikerült senkinek sem igazán megtölteni a helyet. Talán sokan emlékeztek még arra a fényképre, amikor is egy ifjú partyzó nagydolgát a klub egyik termében végezte…

Kashmir (Budapest): A K2 alatt, az alagsorban. A budapesti techno fellegvára. Ma újra üzemel néhány száz méterrel odébb, így bővebben nem is foglalkozunk vele, ami pedig fontos, a K2-vel kapcsolatban már megemlítettük, de a listáról mégsem hiányozhat.

Mokka Cukka (Budapest): A Sziget Fesztivál igazi esszenciáját az itt rendezett afterok adták. Gatyakész emberek nonstop a világ minden tájáról…nem mindennapos élmény. Félig szabadban, félig fedett, nagyon hiányzik! Ez leszámítva főleg break és technobulikat is rendeztek itt nyaranta.

Mono (Budapest): A minimal robbanásakor az első hely, ami főképp erre a stílusra koncentrált. Akkor ez még csak egy kis 100-200 fős közönséget jelentett, ők mind befértek a klubba, ami nem is igen tudott volna több embert befogadni. A táncteremre vezető lépcső életveszélyes volt, viszont a hely tele volt zseniális és ötletes belsőépítészeti megoldással.

Pacha (Budapest): Egy kis Ibiza Magyarországon a Vigadó épületében. A csillárra és a Buddha-szoborra talán még mindenki emlékszik. Megfordult itt a progressive house szcéna színe-java. Itt hallottam először a Születésnapomra című zenét, mikor Andrewboy még más vizeken evezett és a remek péntekenkénti Pacha Summer Nights sorozat rezidenseként tevékenykedett. Volt, hogy két lány verekedett össze a lépcsőn. Főiskolás bulikat is rendeztek ugyanitt. Jó kis hely volt…

Süss Fel Nap (Budapest): Igazi underground lyuk, elsőre talán nyomasztó hangulattal. Az Ablak-A-Dubra korábbi törzshelye, legendás bulik helyszíne, zenélt itt a Hybrid, valamint a Wighnomy Brothers is – ők kétszer is. Kakukktojás, hiszen itt még ma is üzemel klub, a Morrisons 2… Tavaly nyáron a nagyteremben Pitbull-ra ropni, hát nem egy felemelő érzés…