Hello Marc és Stephan! Köszönjük, hogy időt szakítottatok ránk! Idén jelent meg debütáló albumotok, melyet „Luna” névre kereszteltetek. 2005 óta dolgoztatok rajta. Hogyhogy csak 6 év után készült el?

Stephan: Néha érlelni kell egy projectet, akár csak a jó bort. De igazából annyira elfoglaltak voltunk a fellépéseinkkel, és a saját dolgainkkal, hogy egyáltalán nem jutott idő arra, hogy ezzel is komolyan foglalkozzunk. Aztán tavaly év elején úgy alakítottuk a terveinket, hogy most már tényleg eljöjjön az ideje annak, hogy a Luna a boltokba kerüljön.

Ti magatok úgy jellemzitek, mint egy utazás a világűrbe. Az album és a zenék címei is erről tanúskodnak. Mi áll a koncepció mögött, mi inspirált titeket? Titokban asztronauták vagytok?

Marc: Na igen, ki nem álmodozik arról, hogy egy napon elrepülhet a végtelen világmindenségbe?! De a valódi ok, és most elmesélünk valamit, ami egy teljesen személyes ügyünk, az az, hogy Stephan feleségét és a kislányomat is Luna-nak hívják, így egyértelmű volt, hogy az első közös munkánknak is ezt a nevet kell adnunk. Aztán amikor kész lettek az újabb dalok is, kigondoltuk, hogy miért is nem folytatjuk tovább a megkezdett koncepciót? Így a mai napig minden közös munkánk címe 1-1 hold nevét viseli. Amúgy a Luna CD-csomagolásán minden Hold képe megtalálható a hozzá tartozó technikai adatokkal. Úgy gondoltuk, hogy egyszer a borító is válhat akár hasznossá.

A munkát egy 3-as CD, illetve 6-os bakelitcsomag formájában jelentettétek meg. Egy óriási gyűjtemény, többek között, több mint 20 neves remixer közreműködésével. Oliver Huntemanntól, Pan-Poton, Stimmingen keresztül, Dominik Eulberg vagy akár Abe Duque-ig az elektronikus zene jó néhány nagyágyúját felültettétek a rakétára. Mi alapján választottátok ki a művészeket, és miért nem a klasszikus albumformátumban gondolkodtatok?

Marc: Mivel nekünk nagyon sokat jelent ez a project, és a techno, illetve house világából számtalan remek producert ismerünk, logikusnak tűnt számunkra, hogy ezt a speciális formátumot válasszuk. Az volt a kívánságunk, hogy azoknak az embereknek, akik imádják a zenét, egy egészen különleges ajándékkal kedveskedjünk. Így készült el ez a 3 cd-ből álló válogatás, ami ugyanannyiba kerül, mintha csak dupla cd-t vennénk, illetve a 6-os bakelitcsomag. A remixek ötlete oda nyúlik vissza, hogy a zenéinkből ki szerettük volna hozni a maximumot, méghozzá a producerek kreativitásán keresztül, akik egy hullámhosszon vannak velünk. Az pedig egyszerűen fantasztikus, hogy micsoda interpretációk születtek. Meg szeretném ragadni újra az alkalmamat, hogy nagy-nagy köszönetemet fejezzem ki mindegyiküknek!

Már nagyon régóta közeli barátok vagytok. Milyen érzés, hogy közösen egy ilyen fantasztikus munkát készítettetek?

Stephan: Természetesen mindketten nagyon büszkék és boldogok vagyunk! Ahogy Marc már az előbb említette, az album egy nagyon személyes darab tőlünk, amibe szívünket-lelkünket belevittük. De a háttérben nagyon sok ember munkálkodott rajta, nélkülük soha nem lett volna lehetséges ezt a megaprojektet véghezvinni. Amúgy a Luna-hoz nem csak cd, valamint bakelitmegjelenés tartozik, hanem egy IPhone-alkalmazás is, aminek a segítségével az album különböző trackjeit lehet összemixelni, valamint különböző effektekkel színesíteni. A remixek is hozzáférhetőek. Az alkalmazás neve „Luna Remiix”, az App Store-ban megtalálhatjátok!

Vannak helyek, ahol különösképp szívesen megfordultok, mikor zenéltek?

Marc: Oh, természetesen nagyon sok van. Hirtelen a Winter Music Conference-beli partynk jut eszembe Miami-ban, az Electric Pickle nevű helyen, biztosan állíthatom, hogy Miami legfaszábbb klubjában. De a párizsi Rex Club-beli fellépést sem hagyhatom ki a sorból, egy grandiózus klub, ahol Laurent Garnier már sok évvel ezelőtt is rezidens volt.
Stephan: Nagyon szeretjük Torontoban a Footwork Bart, ahol mindig fantasztikus a hangulat. Vagy például ilyen volt az idei jubileumi, a 20. Mayday is. Vagy akár a londoni Fabric, ami a lemezbemutató turnénk végállomása volt.

Várható a közeljövőben újabb közös project, vagy először külön utakon jártok tovább?

Marc: Hé, te aztán tudsz kérdezni… Először is kiadtunk egy csodaszép albumot. A túra után ismét a szóló munkákra fektettük a hangsúlyt. És előbb, vagy utóbb újabb holdutazásokra vállalkozunk közösen.
Stephan: Pontosan!

Köszönjük az interjút és további jó utat kívánunk!

Az album megvásárolható itt: http://www.beatport.com/release/luna/341397
Forrás: berlin.partysan.net