Tolo, a LavaLava rezidense, az elmúlt héten négy buliban is járt Angliában, fellépett a 2010-ben a világ legjobbjának választott manchesteri Sankeysben is! Élményeit veletek is megosztja. 

0216 london / east village
w/ Simon Baker, Miguel Campbell, Richy Ahmed, Rob Mello, Darius Syrossian, Shur-i-kan + helyi erők


_ ez volt a második napunk londonban, egy kicsit későn indultunk el, de a teltház ellenére még épp befértünk (az itt ultraolcsó 5 fontos belépő miatt borítékolható volt, hogy teltházas buli lesz). a fellépők közül miguel campbell nem tisztelte meg az estét jelenlétével, pedig simon bakeren, glimpse-n és richy ahmed-en kívül még ő is nagyon érdekelt volna. az este legjobb szettjét glimpse hozta, ami egy spec ‘909 + dj’ szett volt, segítségére volt a TR-909-ese. a helyszín kb 600 fős volt, a hang közepes, de szinte már rossz, a bulizók pedig a legkészebbek a 4 buliból amin voltunk.
_

0217 brighton / audio
w/ Maya Jane Coles + helyi erők


_ ez is egy sold out buli volt már 2 héttel a rendezvény előtt. éjfélkor érkeztünk az 1000 fős klub tele volt, a rezidens arc rakta a komoly deep-eket, a hangulat kezdett alakulni. maya 2 körül kezdhetett, már sokkal bátrabban ingázik a műfajok között, mint amikor nálunk játszott. meglepő módon egy kicsit be is keményített, volt néhány kalapálósabb skudge cucc is a szettjében. hál’istennek csak a rendezvény vége felé tűnt fel, hogy az 1000 főből, kb 800 férfi, és ebből 600 biztosan meleg – nyilván, hisz’ brighton egyértelműen a melegek városa angliában. 
_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0218 manchester / sankeys
w/ Kink, Skudge, Joy Orbison, Julio Bashmore + helyi erők (és jómagam)


_nyitás előtt érkeztünk, így rendesen körbe lehetett járni a klubbot, a skudge és kink soundcheck-ekbe bele is csúsztunk. a klubban kb 2500 ember fér el, 3 helyszínen. egy héttel a buli előtt már sold out volt a buli (elfogyott a 2000 db elővételes jegy, 15 fontos, 5000 forintosnak megfelelő jegyáron – azért így nincs túl nagy teher a szervezőn, konkrétan azt mondta hogy van olyan fellépő, akinek már el is utalta a gázsiját előre). szóval 22:00-kor kezdés, elkezdtek áramlani az emberek, én 22:00-00:00 játszottam a kettes sorszámú teremben, ami óriási élmény volt, hál’istennek már abban a teremben is volt élet ekkor. éjfél körül a skudge duó kezdett a fő helyszínen, nagyon érdekes live act volt, konkrétan semmifél számítógépet nem használtak, csak analóg kütyük. a közönség nagyjából 18 és 25 év közötti angol hipsterekből tevődött össze, nemnagyon kötötte le őket a skudge live, engem annál inkább. skudge után egy kis szünet, elkezdték elpakolni a színpadot, nem siettek vele eltelt 5 p kb előre mentünk, a bashmore kezdésére, 10 p múlva sem gurították a felrakott dj pultot, gondoltuk britek, más habitus, ráérnek… eltelt még 2 perc, mire észrevettük, hogy a terem másik felében már játszik a szülinapos jozef k. elég érdekes szitu volt, kicsit hülyén éreztük magunkat, elindultunk a terem másik végébe és nagyjából a terem 2/3-a nem vágta le fél óra után sem h máshonnan szól a muzsika. ebből, és az egész este közönségreakcióiból is az jött le, hogy nagyjából leszarják itt az emberek, hogy mi szól, a megjelenés presztizskérdés a bulin. bashmore nagyon jókat rakott, őrület ahogy vegyíti a dub-os cuccokat a technokkal, kink is hozta, a ‘megszokott’ show-t. joy orbison a felső szinten játszott, ott olyan tömeg volt, hogy oda már nem fértünk be.

_

0219 london / fabric
w/ Glimpse + helyi erők


_a bejutással gondjaink akadtak, ugyanis a kontaktunk 2 svéd hölgyet tudott felvésni a listára, hálistennek a város ‘multikultúrális olvasztótégely-ségének’ köszönhetően ez nem tűnt fel a listás hölgynek. a biztonsági őrök pedig itt sem sokkal eszesebbek, a magyar személyi és a másik név sem zökkentette ki őket. ha jól tudom akkor ilyenkor vasárnaponként a fabricnak csak a kettes terme van nyitva, mindenesetre már abban is megmutatkozott, hogy remek club, kitűnő hangrendszerrel. a vasárnapi nap ellenére is egész komoly buli alakult ki. a közönségnek kb fele afteres arc lehetett, a másik fele pedig turista. gondolom a pénte-szombatokon jobban szűrik az arcokat, most meg kellett tölteni a klubbot. nagyjából 2 körül kezdhetett glimpse, jókat pakolt (ezúttal 909-ese nélkül), de már fáradtak voltunk eléggé a 4 nap pörgéstől, így hamar távoztunk.