Egy korábbi postunkban már bepillantást nyerhettetek 5 dj stúdiójába is. Ezúttal némi kommentárt is fűznek a házigazdák a képen látottakhoz. Először Amsterdamba látogatunk.

 

2000 and One (Amsterdam, lemezek száma: kb. 5000)
Egy 19. században épült, tipikus amsterdami házban lakom. A lemezgyűjteményem egy része még a szüleimnél maradt, Franciaországban, a maradék a stúdióm és a nappalim között van elosztva. Ott csak bakelitet hallgatok. A lemezes polc, ami a fotón látható, három részre van osztva: az első a house- és technolemezeké, a második a hip-hop, valamint drum’n” bass-é, míg a harmadik szekcióban régebbi downtempo-lemezek, valamint jazz- és rockalbumok találhatóak. A kedvenc bútordarabom az étkező asztal előtt található pad. Ez egy speciális készítmény, a francia fakeret kárpitja egy régi török szőnyeg. A macskáim, akik olyan kíváncsian bámulnak a kamerába, mindketten egy évesek. Ha a nappaliból a stúdióba megyek, mindig követnek engem, hogy meghallgassák a zenét, amit épp készítettem.
Joris Voorn (Amsterdam, lemezek száma: kb. 1500)
A feleségemmel két házban lakunk, amelyek egymással össze vannak kapcsolva. Ez kicsit furán hangzik, de abban a házban is lakunk, amit a fotón, az ablakon keresztül látni. Nagyra értékelem a kilátást a stúdióm ablakából, és a sok nappali fényt, még akkor is, ha nyáron néha igen csak nagy forróság tud lenni. A sárágra festett fal még az előző tulajdonos keze nyoma, de én szeretem. Túlnyomórészt szoftvereket használok, így a lemezes polcon ezért látható ennyi bekötetlen kütyü. De azért maradt hely az analóg hangszerek számára is. Éppen most vásároltam például egy TL Audio keverőpultot. És a Roland 808-omat, ami a fotón mellette látható, szívesen integrálom a digitális eszközparkba. A basszusgitár a „Sweep The Floor” című trackemhez kellett, és most is sokat használom az új albumom dalainak készítésekor, amin éppen dolgozom.
Michel De Hey (Amsterdam, lemezek száma: kb 35 000)
25 éve vásárlok lemezeket. Nem is olyan rég 4000 bakelitet adtam egy használt kereskedésnek, de, hogy őszinte legyek nagyon nehezemre esik megválni a lemezeimtől. Egyszerűen túl sok emlék fűz hozzájuk. A lemezek az irodámban és a lakásomban vannak elosztva. A jelenlegi stúdióm csak egy ideiglenes megoldás, mivel a családommal épp egy új házat keresünk. Hiányzik a régi zeneszobám, mert ott száz négyzetméter állt rendelkezésre a lemezeim számára. A kép bal oldalán található fakonstrukciót, amelyen a hangfal és a lemezes táskám van, egy asztalos készítette el nekem. Ott találhatók azok a lemezek, amiket éppen a szettemben játszom.
Forrás: groove.de