Már tizenhat évesen megjártad Ibizát. Milyen érzésekkel térsz vissza idén a szigetre?

Mindig szívesen térek vissza Ibizára, a sziget mára már a második otthonommá vált. Itt minden álmomat megvalósíthatom azt, amiről ott fiatal koromban álmodoztam. És amit ott megéltem, arra inspirált, amit ma is csinálok. Azáltal, hogy ott megvalósíthatom az álmaimat, az még inkább csak összeköt engem a szigettel.

Idén milyen a zenei kínálat? Mi a nyár hangzása?

Természetesen techno és house, ahogyan mindig is. Személy szerint nekem most fontosabb a techno. Idén nagyon sok a kiemelkedő techno zene, alig várom, hogy robbantsak velük az Amnesia táncterén.

Milyen mostanában a sziget „lelke”? Mi változott az elmúlt években? Konkuráltok David Guetta, Deadmau5 és a többi electro / rnb / pop zenésszel, akik egyre inkább megvetik ugyanott a lábukat?

Ibizán, az elektronikus zene mekkájában, természetesen a fent említett művészek is mind szeretnének lehetőséghez jutni, és az Ushuaia egy olyan helyszín, ami Miami vagy éppen Las Vegas karaktereit hordozza magán. Nyilvánvalóan a nagy sztárok menedzserei is rájöttek arra, hogy Ibiza milyen fontos része lett a zeneiparnak. Természetesen az Ushuaia nem éppen tipikus ibizai hangulatú hely, és nem felel meg a partykultúra eredeti gondolatának, ahogyan mi azt megértjük és megéljük. Viszont azt is látjuk, hogy a szcénánk egyre inkább csak növekedett a szigeten. Ezen kívül ezeknek a művészeknek hatására talán új közönség is érkezik a szigetre, akik egyszer akár a valódi ibizai feelinget is magukba szippanthatják.

cocoon.jpg

Hadd pillantsunk egy kicsit mi is a kulisszák mögé! Hány ember és mióta dolgozik az idei Ibiza-szezonon? Neked mi a feladatod?

Csapatunk mintegy negyven főből áll, többségük már a kezdetektől fogva jelen van. Ahogy a szezonnak vége, már készülünk is a következőre. Ahogy véget ér az utolsó party, Johannes és én már a következő évi szlogenen gondolkodunk, a külső megjelenésen stb. Kielemezzük, mi volt jó, vagy éppen mi sikerült kevésbé jól. Az én feladatom: kitalálom a mottót, és a kreatív teamünk, Daniel Woeller, valamint Ole Schulte megvalósítja ezeket az elképzeléseket. Ezen kívül természetesen megbeszélem és megtervezem a szezon line up-ját Johannes-szel, hétfőnként pedig beleadom tudásom legjavát dj-ként is!

Idén igencsak a portátokon belüli művészekre koncentráltok. Mi ennek az oka?

Az ibizai prémium platformot elsősorban természetesen a saját művészeink számára szeretnénk biztosítani. A múltban többször is megéltük, hogy Ibiza mekkora mérföldkő lehet a karrierben. Ez nem felétlenül azt jelenti, hogy nem hívunk meg dj-ket más kiadóktól. A line up olyan változatos, mint még soha, új arcokkal és a Cocoon barátaival fúszerezve.

Amikor 2000-ben Ibizára érkeztetek, brit rendezvényszervezők uralták a szigetet. Ma a Cocoon Amnesia a legsikeresebb partysorozat Ibizán. Milyen különleges kihívásokkal kell szembe nézni? Milyen lehetőségek rejlenek?

Az a kihívás, hogy hűségesek maradjunk magunkhoz és mindig kitaláljunk valami újat. Természetesen egy ilyen sikeres koncepciót mindig utánozni próbálnak, de mi megpróbálunk mindig egy lépéssel előrébb járni, trendet alakítani, és nem pedig utána loholni. A hitelesség az egyik erősségünk. 2011 óta már az Ibizával szomszédos Formentera szigetén is jelen van a Cocoon, csütörtökönként a „Cub Tipic”-ben.

Ha összehasonlítjuk a német klubokkal, akkor az Amnesia-ban, akárcsak Ibiza többi klubjában, nagyon magas a belépőjegy-, illetve italár. Miért nem lehet egy picit lejjebb vinni az árakat?

Ibiza a világ egyik exluzív partyhelyszínének számít és ennek bizony megvan a maga ára. Az a sziget különlegessége, hogy a szezon mindössze négy hónapon át tart, ez alatt a rövid idő alatt kell a bevételeket produkálni. Sajnos az italárakra nincs befolyásunk, mivel abból nem részesülünk.

Egyre több fesztiválon és koncerten láthatunk drága színpadi- és fényshowt. Hogy használhat egy ilyet egy dj, aki egyedül lép csak fel?

Nálunk nem a show a fontos, mi a hangra és a zenére helyezzük a hangsúlyt. Aki lézerre, konfettire, óriás LED-falra és óriási méretű fényshowra vágyik, az kérem, ne nálunk keresse! Hűek maradunk Ibizához. Ilyet inkább majd a fesztivál fellépéseink során látni, mint például a Green & Blue, valamint a Cocoon In The Park. A színpadi dekoráció ott minden zenész számára ugyanolyan, nincsenek fő fellépők és szupportok, egyszerűen csak jó zene van!

Mit vársz leginkább az idei szezontól?

A mágikus pillanatokat a közönséggel az Amnesiaban, a közös hétfői rituálékat a kollégákkal, a vacsorától kezdve az afterparty utolsó lemezéig.

Forrás: groove.de