Donovan.jpeg

Ian O’Donovan ír származású (bár ezt neve alapján könnyen kikövetkeztethetjük) DJ és producer, aki lassan 15 éve áll a lemezjátszók mögött. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy számos fellépést tudhat maga mögött és nincs olyan hely a világon ahol ne lépett volna fel egy-egy klubban. Aki azonban így gondolja nągyon is téved.

Mielőtt komolyabban producerkedésre adta volna fejét, a fiatal Ian éveket töltött csak zenehallgatással és azzal, hogy az elektronikus zenék legkülönböző fajtáit jobban megismerje. Fiatal korában Jeff Mills, Dave Clarke és Laurent Garnier voltak a kedvencei, elsősorban tehát a techno mint zenei stílus volt ami a legkomolyabban hatott rá. A 2000-es évek közepén Ausztráliába költözött és itt kóstolt bele először a zenekészítés rejtelmeibe. Miután 2009-ben visszatért Írországba, elhatározta, hogy komolyabban elkezd foglalkozni a zeneírással. Az internet segítségével elkezdett küldözgetni kész trackeket számára inspiráló előadóknak, akik közül Laurent Garnier azonnal felfedezte magának a tehetséges producert és fel is karolta. A Psycatron duo egyik tagja, Paul Hamill volt az, aki John Digweed figyelmébe ajánlotta honfitársát, akit ugyancsak megragadott az egyedi hangzásvilág. Olyannyira, hogy felhívta telefonon, hogy aláírna-e egy szerződést a Bedrock Recordshoz. Hamar meg is egyeztek, így 2010 júniusában megjelenhetett debutáló lemeze Aurora Borealis / Horizons címmel. De még mielőtt egyetlen kiadványt is maga mögött tudhatott volna, már olyan előadók pörgették promo trackjeit, mint Dave Clarke, Pete Tong, Hernán Cattáneo vagy a már említett John Digweed és Laurent Garnier.

Zenei világát leginkább a Detroit techno és progressive house ötvözeteként lehetne jellemezni. Trackjei egytől egyik tökéletesen megkomponált, érzelmekkel teltm darabok ami sok esetben hiányzik a mai zenékből. Idén januártól havi rendszerességgel letölthetünk és meghallgathatunk tőle egy podcastet, IOD Sessions címmel ahol aktuális kedvencei szólalnak meg. Trackjei közben folyamatosan jelennek meg olyan labeleknél, mint a Wolfskuil, a Stripped Recordings vagy a Natura Sonoris, miközben DJ-ként fellépett többek közt a Psycatron, John Digweed vagy Luke Slater társaságában. Reméljük, hamarosan egy magyarországi fellépés dátuma is bevésésre kerül a naprátába!

http://www.myspace.com/ianodonovanmusic