luis_junior_pic_300x300.jpg

1973-ban született Madridban, Luis Vaquero Garcia néven. Zenei karrierje igen fiatalon elkezdett felfelé ívelni. Alig múlt 22, mikor megjelent első EP-je szülővárosa legtermékenyebb kiadójánál, a Quality Madridnál. Az 1990-es évek végéig megszámlálhatatlan lemez került a forgalomba ezen label cimkéivel feltüntetve olyan híres hispán peroducerek kezei alól, mint Dr. Kucho! vagy Wally López. Bár a koncepció – mint az itt említett előadók nevéből is látható – elsősorban a house/tribal house volt, megfértek mellettük a Luis Junior által készített zenék is, melyek ekkoriban műfajukat tekintve leginkább a trance és techno kategóriába tartoztak. Debütáló szerzői albumára viszonylag sokáig kellett várni. Már a harmadik X-én is túl volt mikor megjelent a Neibum, mely lemezzel egy új arcát mutatta meg a közönségnek. A tizenhárom tracket tartalmazó CD a downtempo a leftfield és az ambient stílusjegyeit ötvözi. Ugyanez jellemző második, 2008-as albumára melynek címe Atalsina re, és ami csak digitalis formátumban elérhető. Az, hogy jól sikerültek, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy mindkettőről előszeretettel válogattak trackeket a Chill Out Ibiza compilation albumok szerkesztői.

A bevezetőből is láthatjuk, hogy egy igazi zenész az úriember, aki több műfajban is képes volt nagyon magas színvonalon alkotni. Most azonban azért foglalkozunk vele kicsit részletesebben, mert második lemeze után ismételten stílusváltáson ment keresztül. Luis Junior esetében talán nem is ez a legmegfelelőbb szó. Sokkal inkább korábbi tapasztalatit felhasználva addigi elképzelésiből kiragadott motívumokat, melyeket ötvözve kialakított egy teljesen egyedi hangzást. Hangzásvilága house és a techno ötvözete, amiben megvan a housera jellemző dallamosság és érzelem is. Hosszabb kiállások, időben is terjedelmes, néha tíz percet meghaladó, lassan és tudatosan felépített trackek, végig feszeses basszusok ami mindezek mellett a techno lendületességével párosul. Az elmúlt három évben a műfaj egyik legismertebb és legjobb producerévé nőtte ki magát.  Első ilyen jellegű munkája, amivel az egész house szcéna elismerését kivívta egy remix volt.  A közel 12 perces Baboop – Yes We Can, ami azóta már klasszikussá vált. Alig több mint egy esztendő múlva érkezett az első EP. Ennek a Bedrock Records teremtette meg a lehetőségét és a Colache címet viseli. Második, BG névre keresztelt lemeze szintén itt jelent meg 2010 júniusába, ami meghozta számára az áttörő sikert. Ezen két megjelenés közt érkezett Astronivo – Just A Feeling remixe, mely szintén rengeteg house DJ chartjában helyet kapott. A 2010-es és a 2012-es esztendő közt elsősorban a remixek készítésére helyezte a hangsúlyt. Két év alatt számtalan remek alkotást hallhattunk Luis Junior remixben, a teljesség igénye nélkül: Misstress Barbara – Azzuri, magyar vonatkozása végett ki nem hagyhatom Cid Inc & Lank – Coronal Mass-ét, Monaque – ID, Infusion – Love and Imitation vagy Tash – I/5 is. Az idei év elején elérkezettnek látta az időt arra, hogy saját kiadót alapítson, melyet  “Mooseekaa” névre keresztelt. Azóta sajátj zenéit ezen label prezentálja a hallgatóságnak és ahol olyan neves művészek készítettek remixeket trackjeinek, mint Ryan Davis, King Unique avagy a már az előbb is említett Monaque duó. Annak ellenére, hogy a Mooseekaa is igen termékeny az utóbbi időben, más digitális kiadóknak is dolgozik. Idén jelent már meg Luis Junior remix a Henry Saiz által koordinált Natura Sonoris, a Hernan Cattaneo által életre hívott Sudbeat vagy a microCastle labeleknél is.

Kétségtelen, hogy az utóbbi évek legfoglalkoztatottabb remixere, aki ezzel párhuzamosan egyre több felkérést kap a világ számos pontjáról, hogy a rá jellemző, egészen egyedi hangzásvilágú DJ szettjével álljon a pult  mögé. Járt már többek közt a Buenos aires-i Bahrein Clubban, a moszkvai Discodomeban, a londoni Ministry Of Soundban, legutóbb Kelet-Európa talán legfelkapotabb fesztiválján, Kazantip-en, Mexikóban, Görögországban, Hollandiában vagy az USA-ban is. Magyarország eddig még kimaradt a turné állomásai közül, de azt hiszem személyében az egyik legaktuálisabb house producert sikerülne bemutatni a hazai közönségnek.

 

Zene:

 

 

Booking: