013.07.26. Matias Aguayo (Chile) lemezbemutató parti az A38-on! House, és még azon is túl!
Dansmusiq aka Hypnosis, az IKZ és az A38 Hajó bemutatja:
MATIAS AGUAYO live
„The Visitor” lemezbemutató
A Hypnosis, az ikz és az A38 projektje, a néhai Kiosk mostantól Dansmusiq néven fut tovább. Egyszer, egy koktél mellett elmeséljük hogy esett, most pedig csillogó szemeitek a júliusi programunkra emeljétek: itt lesz Latin-Amerika másik gyöngyszeme, Matias Aguayo!
Az elmúlt tíz év elektronikus zenei fordulatait vizsgálva feltűnően sokszor merül fel Dél-Amerika, de különösen Chile néhány, mára megkerülhetetlen művészének neve. Bár életük, munkásságuk elsősorban Európához köti őket mégsem csak származásuk okán fontos a latin szál. Ricardo Villalobos, Luciano, Dinky, Pier Bucci, Felipe Valenzuela már minimal-house és -techno berkekben bátran hívták elő mindazt, amit az anyatejjel szívtak magukba. Izgalmas, ám meglehetősen homogén zenei világukon túl tűnt fel a színen a szintén chilei származású, de Kölnben felnőtté érő, ma pedig Buenos Aires és Párizs között ingázó Matias Aguayo, aki elképesztő stíluskavalkádjával, radikális hangvételű Comeme kiadójával végképp felírta Dél-Amerikát a kortárs klubzenei térképre.
A kilencvenes évek hajnalán tiniként Kölnbe érkező, majd a helyi, kreativitástól kicsattanó szcénában alaposan megmártózó Matias a kétezres évek elején már olyan legendák mellett találja magát a pultban és a stúdióban mint Michael Mayer és Dirk Leyers. Előbbivel a Zimt projektben kollaborál, sőt összehoztak egy sajátos Kyle Minogue átiratot is, míg utóbbi mellett tagja volt a kultikus Closer Musik formációnak, szólóban pedig a Mayer fémjelezte überkiadónál, a Kompatknál debütált. Itt jegyzi első két szerzői albumát és egy tucat tizenkettest is. Az kétezres évek végére megalapítja saját, egyszerre humoros és sötét diszkóban utazó műhelyét is, amit Comeme-nek keresztel. Többek közt olyan művészeket köszönhetünk neki, mint a Pachanga Boys-szal is frenetikus sikereket arató Rebolledo, vagy Daniel Maloso, Ana Helder és Phillip Gorbachev. Itt vált szélesebb körben is ismertté Barnt, aki talán a legaktuálisabb példa arra, hogy egy Comeme kiadvány ugyanakkora eséllyel bukkan fel egy Boys Noize, egy Dixon, vagy épp egy Richie Hawtin szettben is. Aguayo latin folkra, proto house-ra, korai, nyers EBM-re és esztatikus, kumbiával fertőzött techno-ra épülő világát nem csak a sokkal inkább vidáman eszelős performaszként leírható dj-fellépésein érhetjük tetten, de áthatja Bumbumbox néven futó, Latin-Amerika metropoliszait érintő ingyenes, a spontaneitást is jócskán bekalkuláló szabadtéri rave-sorozatát és kattant kiadóját is természetesen. Utóbbin jött ki aktuális, nem mellesleg Deadbeat hathatós közreműködésével felvett The Visitor című harmadik albuma is, aminek bemutató körútján megcélozza az A38 színpadát is. A koncerten segítségére lesz kiadójának egyik üdvöskéje is Alejandro Paz személyében, illetve méltó keretet igyekszik biztosítani az IKZ és a Hypnosis legénysége és az extra hazai vendégek is.

Sajnálattal és egyben örömmel kell bejelentenünk, hogy a július 26-i est főfellépője megváltozott!
A Mathew Jonsont képviselő ügynökség, a Geist Agency hirtelen és egyoldalúan felbontotta érvényes szerződésünket egy „váratlanul jelentkezett adatbázis-hibára” hivatkozva, Mathew Jonson így Budapest helyett aznap az ibizai Sankeys klubban fog fellépni.
Mi viszont nem csüggedtünk el, és habozás nélkül lecsaptunk egy talán még izgalmasabb beugróra, az éppen legújabb albumát Európában turnéztató MATIAS AGUAYO-ra, aki Cómeme-s kiadótársával, Alejandro Paz-zal együtt fog elképesztő liveAct-et adni az A38 Hajón!
A zseniális Pachanga Boys után megint megmerítkezünk a dél-amerikai tengerparti bulik hangulatában, megmutatjuk nektek Rebolledo legjobb cimbijét, az ‘I Don’t Smoke’ szerzőjét is!”
House és még azon is túl, avagy stimulus az agynak, ritmus a lábnak!
„Do you wanna work” a „THE VISITOR” LP-ről:
http://www.youtube.com/watch?v=PEbXx-ihyGQ
PROGRAM:
///// CÓMEME DANSROOM /////
MATIAS AGUAYO live (Cómeme, Kompakt – CHILE)
with Alejandro Paz (Cómeme – SPAIN)
Crimson & Chrom
Grasshop
Yngoma
Bpstreet mapping vizuál
Kiégő Izzók fényfestés
///// SEKSI BAR /////
Ghetto Bazaar (Popbitch & Fonetik)
JEGYEK // TICKETS
> Elővétel / advance: 1700 HUF
> Helyszín / on door: 2200 HUF
Jegyelővétel: www.a38.hu + jegypénztár (Petőfi híd, budai hídfő) + Pig37 Blitz-Grill (VII. Akácfa utca 24.)
VADSÁGOK
Koktélakció: 1500 Ft-ért kettőt kapsz a ház speckó fiú-lány mixéből!
Társas-Játék szobabringa az Orrteraszon
Vizuáltenger minden oldalon. Vigyázat! Nagy mélység!
Laza hangulat, fagyizás
Hajófenék-rezgetés
LINKEK
https://www.facebook.com/pages/Matias-Aguayo/17836647687
www.facebook.com/hypnosis.events
www.facebook.com/ikz.hu
www.facebook.com/a38.hajo
www.a38.hu
www.facebook.com/bpstreetvisual]]>