Erphun rövid időn belül a globális techno szcéna egyik legkeresettebb producerévé vált. Emellett mint DJ is folyamatosan járja a világot és mutatja be azt az egészen egyedi hangzásvilágot mely producerként és a lemezjátszók mögött egyaránt jellemző rá. Az USA keleti partjáról, Los Angeles-ből származó Ali Zaree nevével először 2009-ben találkoztam, mégpedig a Dave Seaman által alapított Audio Therapy-nál frissen megjelent 2wo Butterflies EP-t hallgatva. A zenének két verziója létezik és bár alapvetően mindkettő house, azonnal feltűnt az az elképesztő energia és sötét hangulat ami ezeket jellemezte. Nem véletlen, hogy néhány hónapon belül már olyan világhírű lemezlovasok játszották a trackjeit mint Chris Liebing, Richie Hawtin vagy John Digweed.

Erphun-1

Noha legelső digitalis megjelenése 2005-ben már elérhető volt, sőt 2007-ben Steve Lawler VIVA kiadójánál is találunk Erhun EP-t, az átütő sikert a már említett 2wo Butterflies valamint a 2009-es Pesadilla Hermosa (már a címe is beteg: “Gyönyörű rémálom” – a szerk.) hozta meg számára. A későbbiekben pedig attól függően, hogy épp a techno-t vagy a house-t favorizáló oldala kerekedett felül, számos neves kiadótól hallhattuk trackjeit. Előbbieket a skót Sleaze Records, a német Herzblut, az 8 Sided Dice Recordings vagy a kevés üdítő kivétel egyikeként Umek 1605 kiadója prezentálta, utóbbiak pedig a VIVA és az Audio Therapy logojával ellátva kerültek az online lemezboltok virtuális polcaira. Az évek során dolgozott együtt többek közt Jim Rivers-vel és számos közös projekt erejéig a kanadai Subfractal duóval, miközben olyan előadóknak készített remixeket mint a Lexicon Avenue, a Trancesetters, Deepgroove And Jamie Anderson vagy Fergie, a teljesség igénye nélkül természetesen.

Eddigi pályafutását két időszakra bonthatjuk, 2010 előtt inkább a progressive house és a tech house zenék megjelenése volt túlsúlyban, azóta azonban teljesen a techno tölti ki az életét. Olyannyira, hogy egy időre biztosan szakítva a house alapú zenékkel, 2010 év végén elérkezettnek látta az időt egy saját platform életre hívásához. Ekkor alakult meg a Brood Audio, a techno egy nagyon letsztult, nyers, energikus, indusztiális, ízig vérig underground hangzását prezentáló netlabel. Az amerikai kiadó felvonultat ugyan néhány ismertebb nevet a szcénából, mint pl. Matador, Rebekah vagy Sutter Cane, de elsősorban azért jött létre, hogy lehetőséget biztosítson eddig szinte ismeretlen, tehetséges techno producereknek. Olyan, eddig a nagyközönség számára kevésbé szem előtt lévő előadókat sikerült maga köré gyűjtenie, mint a mexikói Ricardo Garduno, a spanyol Angel Costa, a japán Ryuji Takeuchi vagy a gyengébbik nemet képviselendő a Holland Danielle Laman azaz GO!DIVA.

ERPHUN Soundcloud oldala:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/users/68056″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]
BROOD AUDIO Soundcloud oldala:
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/users/1457349″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]]]>