Ray Okpara a német Mobilee kiadó művésze. Mannheimben nőtt fel, ma Berlinben él. Jellegzetes mosolya, magával ragadó személyisége is hozzásegítette őt a sikereihez. Ezt ma már világszerte fellépések sora bizonyítja, nem olyan régen hazánkban is zenélt. A dj-k élete pedig nem mindig fenékig tejfel, számos alkalommal adódhatnak váratlan szituációk. Ray Okpara szerint mindenre létezik megoldás!
1. A taxisofőr rossz klubnál akar kitenni, vagy nem találja a helyet, pedig perceken belül be kell állnod a pult mögé. Mit teszel?
Haha, akkor elmondom neked, hogy mindez megtörtént már velem a 2011-es Miami WMC-n, amikor is a mobilee vs apollonia bulira igyekeztem. A taxisofőrnek egyszerűen fogalma nem volt arról, hova kell vinnie. Úgyhogy inkább kiszálltam és tovább szaladtam, mielőtt teljesen elkésnék. Egy pár sarokkal arrébb végül feltűnt a cél. Jól kicentiztem! 2 perccel később már kezdtem is.
2. A bejáratnál senki nem ismer fel és nem akarnak beengedni. Hogyan reagálsz?
Valahogy ez még soha nem fordult elő velem. De ha bármikor is történne hasonló, megmutatnám a lemezeimet és emlékeztetném a srácokat arra, hogy vessenek egy pillantást a line upra. Ha még ez sem segítene, felhívnám a szervezőt. Akkor már nem lehet gond.
3. A csomagod elveszik útközben, benne az összes lemezeddel. Alig néhány óra múlva viszont már zenélned kell. Mit teszel?
2 x 32 giga SD-kártyát kell venni. Gyorsan fellépni beatportra vagy junora és online be kell vásárolni a zenékből. A legtöbb aktuális zene címét a fejemben tartom.
4. A szervező felszívódik. Nálad viszont semmi pénz nincsen. Mit teszel?
Bankkártyával fizetek. A legrosszabb esetben kölcsönkérek egy ismerőstől. És amint hazaérek, azonnal átutalom neki a pénzt. Jó tanács: mindig előre számoljatok el, ha nem ismered a szervezőt. Előfordult már sok érdekes dolog.
5. Zenélés közben sürgősen ki kell rohannod a wc-re. De a wc a klub másik végében található és a mutatvány több mint 10 percet venne igénybe. Hogyan reagálsz?
Shit happens, every weekend. És ez egy klasszikus példa. 12 perces zenét be, és átverekedni magad a tömegen. Haha
6. Miközben játszol, számot akarnak tőled kérni. Mit kezdesz velük?
Udvariasan lekoptatom őket.
7. Szívedet-lelkedet beleadod, de észreveszed, hogy a közönséget nem hozza lázba a zenéd. Mi legyen?
Talán elvesztettük az energiaáramlást. Vagy észrevesszük, hogy egy érettségi banketten játszunk deep house-t, amit egyáltalán nem értenek a diákok. Vagy amit ilyen esetekben teszek: nyugodt maradok, és zenélni tovább, minden buliban előfordulhatnak laposabb pillanatok. Csak túl kell rajta jutni és ismét felfele ível a buli!
8. Az előtted játszó szinte a teljes repertoárodat adja elő. Most mihez kezdesz?
Örülnék neki és elkezdenék táncolni. Yeahh!]]>