Az angol „The Black Dog” trió a technozenei színtér nagy veteránjának számít, és ha mindez még nem lenne elég, hamarosan az elektrotechnikai termékek piacán is megvetik lábukat: A Sheffieldből származó hármas az elmúlt hónapokban egy saját kontroller fejlesztésén dolgozott, melynek neve CS X51 és crowdfunding segítségével szeretnék az ehhez szükséges anyagi fedezetet előteremteni. A „The Black Dog” tagjai állandóan elégedetlenkedtek az élő fellépéseken használt, piacon fellelhető hasonló készülékekre – ezt szeretnék most kiváltani saját fejlesztésű termékük segítségével.
A CS X51 elsősorban robosztus alumínium vázával különbözteti meg magát a konkurencia termékeitől. Emellett az USB- és Midi-csatlakozóval felszerelt készülék kompatibilis minden jelentősebb operációs rendszerrel és természetesen támogatja a legfontosabb felvevő-editáló-lejátszó rendszerek használatát. A kontroller külső megjelenéséért a „The Designers Republic” nevű formatervezői iroda képviseletében egy másik brit technolegenda felel.
27 000 font kell, hogy összegyűljön október 5-ig, ha ez sikerül, akkor megkezdődhet a CS X51 sorozatgyártása. A kontrollert Sheffieldben, az egykori acélvárosban rakják össze.
]]>