Köztudott, hogy Sopron és környéke mindig is fontos szerepet töltött be a hazai technoéletben. Számos dj, valamint rendezvényszervező származik erről a környékről. Elég, ha csak az innen induló Hyperspace-re, vagy a VOLT-osok által szervezett Budapest Parádé-ra és a B My Lake-re gondolunk. Országos szinten erős nyugati hatásról beszélhetünk Sopron irányából, de mi a helyzet helyi szinten? Milyen mostanában felétek a partyélet?
Sziasztok! Üdvözlünk minden olvasót! Igen, köztudott hogy innen a megyéből sok csapat jutott el arra a szintre, amivel most már egy egész országot képviselnek. Jelen pillanatban is zakatol a partyélet mifelénk! Több kis és nagyobb csapat szervez bulikat, egyre nevesebb vendégfellépők részvételével! Mi is vendégeskedünk pár helyen és több saját szervezésű bulink is van. Mondhatom, hogy sokat erősödött az e-zenei kultúra, aminek mindenki örül! 🙂
Kik alkotják az Airsound csapatát? Mit érdemes tudnunk a dj-kről? Csak lemezlovasok vannak köztetek, vagy producerek is?
Az Airsound csapatát négy dj képviseli. Hölgy zenészünk Miss Groove, aki már évek óta jelen van a szakmában, mint dj és producer. Több művét is megtalálhatjuk a Beatporton. Az indulás óta velünk van Boros Cooljam Norbert, aki változatlanul is csak a bakelit világában érzi jól magát! Nála nem maradnak el a kemény ütemek! Ages több buli szervezésében is szerepet vállal és általa indult el az Airsound Podcast, ahol neves dj-k is közreműködtek már, mint pl. Petter B. (Drumcode) Budai,Roberto Traista..stb. Végül, de nem utolsó sorban Akos Veecs, akit több helyen is láthatott már a közönség. Elismert dj és producer. Az utóbbi tevékenységben vállalja talán a legnagyobb szerepet. Számos kiadónál jött már ki saját szerzeménye. Párat ezekből felsorolnék: DSR Digital, Switch Off Records, Naughty Pills Records, Resorted Recordings…stb. Szeretném még megemlíteni alapítónkat és vezetőnket, Viktort, aki a legnagyobb odaadással áll a csapat élén!

skyfield2

Valószínűleg sokan nem is tudnak róla, hogy ti szervezitek minden évben Nyugat-Magyarország egyik leglátogatottabb techno rendezvényét, a Skyfield-et, ahol többek között Sven Wittekind is fellépett már. Mesélnétek nekünk erről egy kicsit bővebben?
Így igaz! Országosan elismert rendezvényről beszélünk. Harmadik éve minden év májusában megrendezzük ezt a bulit. Próbáljuk évről-évre bemutatni a magyar és külföldi tehetségeket. A rendezvény sajátossága hogy egy reptéren kerül megrendezve, egy sátorban. A három év alatt olyan neveket hoztunk el, mint például Sven Wittekind, Virgil Enzinger, Björn Torwellen, Roland Abel, Hotx, Budai, Dandy és több hazai tehetség. A jövőről is lehetne beszélni de annyira ne rohanjunk még előre. Reméljük, hogy jövőre majd egy másik riportban épp a 2014-es Skyfield-ről mesélhetek! 🙂
Ezen kívül merre felé szerveztek bulikat? Hol találkozhatunk veletek? És mit érdemes tudni, milyen egy Airsound-buli?
Több városban is szerveztünk már bulit. Lehet velünk találkozni Sopronban, Fertőszentmiklóson, Szombathelyen és az ország több kisebb pontján is. Budapesten a Justmusic rádióban többször is lehetett már minket hallani. Hogy milyen egy Airsound-os buli? Erre az válaszolnám, nézd meg a következő buli időpontját és gyertek el. 🙂 Nem fog senki csalódni! Okosan felépített szettek, erős ütemekkel!
Csak a nyugati régióban szerveztek bulikat, vagy esetleg más terveitek is vannak?
Tervek mindig vannak! Szeretnénk bemutatkozni több régióban is, és külföldi fellépések is tervben vannak. Akos Veecs december 30-án Berlinben, az R19 Clubban fog zenélni. Szeretnénk több feltörekvő dj-t is bemutatni, hisz rengetegen vannak, akik már most profik, de nehezen jutnak el Magyarországra. A többi az még terv, amiről csak a későbbiekben beszélnék csak.
Köszönjük az interjút, sok sikert kívánunk és reméljük mihamarabb újra találkozunk!
AirSound Official: https://www.facebook.com/AirsoundOfficial
Miss Groove: https://www.facebook.com/djmissgroove
AgeS: https://www.facebook.com/Ages88
Akos Veecs: https://www.facebook.com/AkosVeecs
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/users/42716882″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/users/2197775″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/users/5129223″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/users/4254034″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]]]>