Zajlanak az események a fennállásának 20 éves jubileumát ünneplő Scooter együttesénél. Hosszú hallgatás után, hamarosan érkezik legújabb lemezük, a „The Fifth Chapter“.
Sajnálatos hír azonban, hogy a “20 Years Of Hardcore” címmel futó turné utolsó állomása, a január 24-i hamburgi koncert lesz az utolsó, ahol Rick J. Jordan is színpadra lép. Ezután kilép a csapatból és szóló karrierbe kezd.
Rick J. Jordan:
“20 fantasztikus hardcore-év elteltével egyre inkább azt vettem észre, elérkezett számomra az idő, hogy valami újat is kipróbáljak, zeneileg új utakat keressek, és egy kicsit több időt szánjak a családomra és a barátaimra.”
H.P. Baxxter így vélekedik a szakításról:
“Több mint negyed évszázadot dolgoztunk végig együtt a zeneiparban, ez hosszabb idő, mint ameddig a legtöbb házasság tart. Fantasztikus és eredményes időszakot hagyunk magunk mögött. Most egy új fejezet kezdődik mindannyiunk életében.”
Mindezek mellett az együttes egy könyvvel is megörvendezteti rajongóit. Ez nem is olyan meglepő egy olyan banda esetében, akik több, mint 30 millió eladott hanghordozóval, 80-nál is több arany, illetve platinalemezzel büszkélkedhetnek világszerte. A kiadvány november 18-án jelenik meg, bepillantást nyújt a zenekar életébe, fellelhető a teljes diszkográfia, ugyanakkor ki nem adott, exluzív anyagok is.
scooter_alwayshardcore]]>