Vége a nyárnak vele együtt a fesztiválszezonnak is… vagy mégsem ? Fesztiválozni télen is lehet, nem is akármilyen helyszínen, Ausztria szívében, az Alpok hófedte hegyei közt az idilli téli üdülőhelyen, Saalbachban, ahol idén 20. alkalommal rendezték meg december 12-15. közt a Rave on Snow fesztivált.

A jubileumi alkalomra kitettek magukért a szervezők, és remek line uppal kényeztették el a partizókat. Többek közt zenélt nekünk Sven Väth, Chris Liebing, Extrawelt, Oliver Koletzki, Sascha Braemer, Pascal Feos, Matthias Tanzmann és még sokan mások.

Idén, a fesztivál történetében először már december 12- előtt kitették a SOLD OUT táblát, így a helyszínen legfeljebb random „ticket dealerektől” vehettünk jegyet.

A germán rendezésű fesztiválon 12 stage közül választhatunk, ezeknek egy része az év többi napján is üzemelő szórakozóhely.

A Taverne, Castello, Kings, Mangos, Schwips és Berger’s Galerie Saalbach hangulatos sétálóutcájából nyíló helyszínek. A legnépszerűbbek a Taverne és a Castello, egyben ez a két legnagyobb is. Az afterpartik rendszerint a Kingsben voltak, ami mellesleg Table dance bárként is üzemel, talán nem árulok el nagy titkot, hogy magyar lányokkal (is) 🙂

A sétáló utca elején, egy nagy téren alakították ki a Dorfplatzot, mind outdoor helyszínt, ahol a csillagos égbolt alatt rophattuk a ropni valót, vagy veszhettünk el Chris Liebing szettje alatt a kezdődő hóesésben.

Szintén szabadtéri helyszín a Schattbergalm és a Bergstadl (mindkettő fenn a hegyen). A schattbergi parti egy 2000 méteres csúcson került megrendezésre, amit csak kabinos felvonóval lehet elérni. Körülötted 2-3000 méteres hegyek, hatalmas mélység, hatalmas terek. Napsütés és kék ég (lévén daypartiról van szó), fantasztikus zene, nagyszerű közönség, mi kell még ? 🙂 A Schattberg talán a fesztivál egyik highlightja, ami még egyedibbé, exkluzívabbá teszi a rendezvényt.

A saalbachi mélygarázs december közepén egy varázspálca legyintésre változik át és ad helyet két stage-nek, a Tiefgarage-nak és a Smirnoff Lounge-nak.

Az első, azaz csütörtöki napon hagyományosan két helyszín osztozik, a Saalbach belvárosában található Taverna és a hinterglemmi (Saalbachtól 4km) Tennis Court fedőnévre keresztelt stage, ami lényegében egy kellően nagy és fedett teniszcsarnok, ami a fesztivál idejére egy remek partihelyszínné alakul és saalbachi vérkeringésbe folyamatosan közlekedő partibuszok kötik be.

A Taverne bejárata előtt még az utcán is kígyózott a sor csütörtökön, így a Center Court felé vettük az irányt, ahol Sven Väth kezdett remek, táncolható, élvezhető szettel, amit az utána következő dj-k is folytattak, így az első este nagyszerűvé sikeredett.

Fel se kelt a nap és már újra azon eszméltünk, hogy az alpesi csillagos éjszakában sietünk egyik helyszínről a másikra, következett a pénteki nap.

A Center Courtban a tavalyi kedvenc, Padre el Ferenco melegített be, remek zenékkel majd utána következett Sascha Braemer, Oliver Koletzi és Extrawelt. Számomra zeneileg ez az este tette fel a habot a tortára, igazi táncolható-lötyögös-dudolgatós „aztakurvázós” zenei est. Nem akarom felsorolni, hogy miket nyomtak le ők hárman-négyen. Ha valakit érdekel, annak javaslom, hogy a soundcloudon hallgassa meg Dj Tennis – Robotheart, Burning Man 2013-as szettjét.

Az est további részében a mélygarázsba teleportáltuk magunkat, ahol Alex Bau mérte fel az igényeket, meglehetősen szeletelős zenével. A szomszédos Smirnoff Lounge-ban az Animal Trainer némileg slágeresebb zenét játszott, viszont még reggel 7 órakor is annyian voltak, hogy az üres (műanyag)poharadat sem tudtad leejteni, így ismét azon kaptuk magunkat, hogy Herr Bau ostorozza az agyunkat ütemeivel.

Újabb nap hajlik az estébe, kezdődik a szombat, Saalbach „fullon” van fesztiválozókkal. Ma amolyan mindenhova kicsit benézős nap van tervben. Végre sikerül a kisebb helyszíneket is nagyító alá venni, remek kis családias buli az egyébként holland tulajdonú Mangosban Alecantevel. Aztán következik Castello és Taverne, mindkét helyen remek zene. Mivel testünk kívánta a kicsit pörgősebb ütemeket, így elnéztünk a mélygarázsba, ahol 15 perc után rájöttünk, hogy itt bizony kőkemény szelektív hulladékgyűjtés folyik és a berlini éjszakai élet legaljának minden egyes tagja képviseltette magát.

Közben valahogy a Center Courtban is megjelentük, ahol ezúttal kissé langyos, ám igényes zenét pakoltak a fellépők. Végül az after helyszínen, a saalbachi Coronitában, a Kingsben kötöttünk ki, ahol Hanne & Lore olyan zenét tett fel, melyre egyáltalán nem szégyenkeztél azon, hogy libabőrösen-csukott szemmel átélve olvadtál össze a vasárnapi reggellel, valahol az üveghegyeken is túl.

Köszönjük Saalbach, köszönjük Rave on Snow; fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak, jövőre ugyanitt, a Varázshegyen 🙂

Képek forrása: http://www.virtualnights.com/