Az oligarcha,  a korrupt rendőr, na és kétmillió technofanatikus nem tévedhet:  Steffen Berkhahn, vagyis Dixon már több alkalommal lett a világ legjobb dj-je a Resident Advisor olvasói szerint. Szemezgessünk kicsit legemlékezetesebb fellépéseiből.

A helyszín Berlin. Na de ezúttal nem a lassan már unalomig kivesézett német metropoliszról lesz szó, hanem egy klubról Kolumbia fővárosában, Bogotában.
Mikor felvettek a reptéren, kérdeztem mikor fogok zenélni. ’10-től, rögtön nyitáskor’ – jött válasz. Aggodalmamat fejeztem ki amiatt, hogy a korai időpont miatt valószínűleg még üres lesz a hely és talán valaki más is felvállalhatná a warm up szerepét. “Emiatt ne aggódj, 10 és fél 11 között happy hour, utána tele leszünk”. Na és szerintetek mi lett ennek a vége? Ahogy elkezdtem zenélni, észre is vettem hogyan értelmezik itt a happy hour fogalmát. Minden egyes látogatót egy egy csík kolával köszöntenek. Fél 11-re tele is lett a tánctér.

Trojka. Egy klub Moszkvában. Honlapja nincs, így aztán Dixon semmi előzetes információt nem tudott begyűjteni a fellépés előtt. Természetesen hamar kiderült ennek az oka. “Kiderült ugyanis, hogy ez egy oligarchák által üzemeltetett privát klub. 600 ember gyűlt össze, ennyi jó nőt még életemben nem láttam egyszerre. Válogatott publikum volt, előzőleg mindenkit leellenőriztek.” Ez akkor vált számára nyilvánvalóvá, amikor kérdőre vonta egyik ismerősét az egyik hostess. “A nő kiabálni kezdett: ‘Téged még soha nem láttalak, pedig én itt mindenkit ismerek!’ Egyből megjelent a security, és már dobták volna ki az ismerősömet.

“Vagy akár megemlíthetném Mexikóváros főterén található klubot, a Zócalo-t. A buli végén megkérték a szervezők, hogy zenéljek még egy kicsit az afteron is. Fél óra múlva meg is érkeztünk a helyszínre. Csodálatos villa, a sziklára épült palota előtt Hummerek és Ferrarik sorakoztak, mintha csak egy James Bond film jelenetébe csöppentem volna. A buli hamar beindult, a biztonsági személyzet is elengedte magát. Azt viszont senki nem akarta elárulni, hogy pontosan hol is vagyunk és mivel keresi a kenyerét a házigazda. Csak visszafelé, a reptérre vezető úton világosítottak fel. Kiderült ugyanis, hogy Mexikó egyik legmagasabb rangú rendőr tisztviselőjénél jártunk. Ekkor azért dobtam egy hátast”.

Forrás:  www.welt.de