Manapság szinte mindenki hallott már a németországi Time Warp-ról, amely egy szombattól vasárnap 14 óráig tartó megarendezvény a németországi Mannheim városában. Idén 20-dik alkalommal szervezik meg április 5-én.

Hosszas várakozás után végre hivatalosan is megjelent a line up, így már nem maradt más hátra, mint eldönteni – vagytok elég tökösek ahhoz, hogy bevállaljátok? Tisztában vagyunk vele, hogy sokakat érdekel, csak nincs mód a kijutásra, túl drága vagy nincs kivel elmennie. Ahhoz, hogy minél többen kedvet kapjanak a maratoni hétvégéhez, az eddigi tapasztalatink alapján összedobtunk egy kis információs csomagot.

Indulástól érkezésig

Útnak indulni autóval péntek este érdemes, mert éjszaka gyorsan lehet haladni, nincs forgalom és az utasok miatt se kell 2 óránként megállni. Már rutinos Time Warp látogatóként van egy jól bevált szállásunk, minden honfitársunknak előre szólunk róla, és évről évre egyre nagyobb a delegáció a hotelben. A délelőtti órákban várható az érkezés, utána érdemes rápihenni az estére. A közös alapozás ideje alatt folyamatosan elkészül mindenki, a lányok is puccba vágják magukat és eltaxizunk a helyszínre. A komoly biztonsági ellenőrzések miatt a kapun bejutás kicsit lassú, de utána a bonkasszáknál és a ruhatárnál már gördülékenyen megy minden. Számomra az első feladat meglesni előre a dekorációt, a látványelemeket, a lámpákat, és megpróbálom elképzelni, hogy hogyan fognak lesokkolni az este folyamán, már megint milyen elképesztő vizuális élményben lesz részem?

A zene

A fellépők listája nagyon hosszú és színvonalas. Az öreg rókáktól a legfrissebben felfedezett tehetségekig széles paletta vár ránk minden évben. A Time Warp az év egyik legfontosabb eseménye a valamire való elektronikus zene világában. Sok kiadatlan vagy már kiadott, de ismeretlen zenék és szerzőik jövőjét alapozza meg. Ez a rendezvény irányadó, megmutatja a szcénának, mi várható az idei évben, ezért is olyan különleges. Sosem szabad úgy gondolkodnod előtte, hogy valakit csak azért nem hallgatsz meg, mert itthon nem tetszett, vagy annyiszor hallottad, hogy nem tud újat mutatni. Ez a legnagyobb badarság. Minden fellépő a lehető legjobbat próbálja kihozni magából, kisebb nagyobb sikerrel. Általában újonc útitársaink panaszkodással kezdik a túrát, hogy sok a fellépő, nem jó az időrendi beosztás, mert akik érdekelnék őket egyszerre játszanak. Hát én kérek elnézést a szervezők nevében, hogy 18 és fél órába kell összezsúfolniuk 6 teremben több mint 40 Dj-t és live act-et a színvonalas program érdekében. Sokan előre összeállítják, hogy mikor kit akarnak meghallgatni. Egyesek a kedvenceik alapján, van aki a különlegességekre áll rá, vagy arra akit még nem hallott. Mások meg fejvesztve rohangálnak, hogy mindenkiből hallhassanak kicsit. Én már megtanultam, hogy nem lehet előre összeállítani a saját programfüzetedet, mert úgysem az lesz amit abban leírtál – de nem is kell. Nyilván van egy két előadó, akit biztosan meg szeretnék hallgatni, de inkább hagyom, hogy sodorjon az ár magával. Utólag szinte mindenki belátja – ez történt velük is. Elkapták a feelinget és hagyták, hogy az vezesse őket. Sose szabad utólag sajnálni, mikor a másik teremben azt hallottad mennyire jó volt valaki, és te lemaradtál róla. Abban a pillanatban te azért nem mentél át, mert ott volt a legjobb neked.

A termek

Az 1-es terem a sötétebb zenék csarnoka, az este nagy részében techno szól, abból is a legjobbak összeválogatva. A Time Warp egyre jobban nyit a Drumcode irányába, de a terem örök ura kifogástalanul Chris Liebing. A 2-es terem a főterem, ahol a leglátványosabb és legkreatívabb a díszlet és vizuál. Ez a terem szolgál helyszínéül Sven Vath 4 órán át tartó parádés előadásának, valamint a legendás 6 órás Richie Hawtin set-nek. A 3-dik teremben a minimált és tech-house-t képviselik, a főként heves vérmérsékletükről híres előadók, mint Ricardo Villalobos, Loco Dice vagy Luciano. Az 5-dik terem szenzációja a Karotte utáni több órás maratoni Laurent Garnier, melynek átlagon felüli színvonaláról tanúskodik, hogy sosem lehet bejutni a teltházas épületbe. A további 2 helyszínen általában az új vonalas house , tech-house régi motorosai és új felfedezettjei közül csemegézhetünk.

Szolgáltatások

Ruhánkat, táskánkat biztonságosan zárható szekrényekbe helyezhetjük, ahonnan bármikor kiszedhetjük. A pultoknál szintén Bon-rendszer működik, külön kasszáknál vásárolhatsz token-eket, amikkel fizethetsz a pultnál. Kis különbség az itthonihoz képest, hogy ott van üveg-visszaváltási díj, ha visszaviszed a poharad, flakonod, visszakapsz egy tokent. Éhezni se fog senki, egy egész sátor van kialakítva étkezőnek akkora választékkal, hogy döntésképtelenek vagyunk, mit reggelizzünk vagy ebédeljünk. Mellékhelységekben nincs hiány, kint is bent is rendezett tiszta mosdók vannak.

Az örömhír

Idén sok év után újra indul busz a rendezvényre. Ezek után nem lehet kifogás, hogy nincs hely a haver autójában… Kicsi az esélye, hogy ez a veszély fenyegessen, de ha mégis, akkor csak egyedül felülsz a buszra és 1000 km alatt lesz időd új barátokra szert tenni. A busz este 10 körül indul, és a buli után fordul is vissza, még vasárnap éjjel érkezünk Budapestre. A rossz tapasztalatok miatt idén szeretnénk elkerülni, hogy a tényleges érdeklődők itthon ragadjanak néhány komolytalan ember miatt, ezért a buszra csak úgy lehet jelentkezni, ha előre ki is fizeted az út árát. Március 15-ig szinte mindenki megkapja a fizetését, így az a jelentkezés határideje.

Lineup:

Adam Beyer, Ben Klock, Björn Hummerich, Bunte Bummler live, Carl Cox, Chris Liebing, Chris Wood & MEAT, Daniel Schlender, David Nicolas & Sebastian Werle, Dubfire, Ernesto Ferreyra b2b Mirko Loko, Gregor Tresher live, Ilario Alicante, Jamie Jones, John Digweed, Joseph Capriati, Josh Wink, Karotte, Laurent Garnier, Loco Dice, Luciano, Magda, Marco Carola, Marcel Dettmann, Monika Kruse, Moonbootica, Nick Curly, Oliver Koletzki, Pan-Pot, Recondite live, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Robert Dietz, Sasch BBC, Scan X live, Seebase, Seth Troxler, Sonja Moonear, Steffen Baumann, Steffen Deux, Sven Väth, Tale Of Us, tINI

A busz ára:

Kombinált jegy (busz+belépőjegy): 20.000 Ft +, 65 € + 6,5 € kezelési költség

 

Facebook Event: www.facebook.com/events/480988362023479/?ref_dashboard_filter=calendar

Érdeklődni és foglalni ezen email címen lehet: leo@soundhead.hu és jason@onemusic.hu

Ha nem a busszal tartasz, akkor is vásárolhatsz belépőjegyet Magyarországon:leo@soundhead.hu

További infó:
www.time-warp.de
www.facebook.com/timewarpofficial?fref=ts

Magyar info:
www.facebook.com/pages/Time-Warp-Fans-Hungary/361722613842648?fref=ts