Április 7-én, hétfőn este héttől másfél órára ismét kinyitjuk a Zeneipari Hivatal kapuját a kíváncsiskodók előtt.

Egy kerekasztalnál Lobenwein Norbert a VOLT, BalatonSound, Sziget, B My Lake főszervezője; Szilágyi Norbert (Sikztah), a The Etiket és a Dum Dum Feszt szervezője; Turza Tamás, az A38 és a Technokunst promotere; DJ Beta; és Czimmer Tamás, a Soundhead főszerkesztője.

2014. január 13. és május 26. között minden hónapban egy-egy hétfő este Zeneipari Hivatal Fogadóórán mutatkozik be az összes 2014 tavaszán induló Zeneipari Hivatal kurzus. A BESZÉLGETÉSEKRE A BELÉPÉS INGYENES!

A Fogadóóra áprilisi első, a Zeneipari Hivatal vadonatúj kurzusához, az ElectriCity kurzushoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésének moderátora Urbán Andrea, az ElectriCity vezetője.

A Fogadóóra ezúttal a nem csak hazai elektronikus szcéna helyzetéről, annak átalakulásáról szól, de azt is bemutatja, hogy mennyire fontos a tudatos szervezés és milyen szereppel bír a menedzsment egy előadó vagy egy klubest esetében, de rámutat a marketing és PR, valamint a brandépítés és a háttérmunka szükségességére is.

Átalakult illetve folyamatos változásban van a hazai e-zenei szcéna, hogyan tudnak a közönség igényeivel lépést tartani a szervezők, úgy hogy közben még is minőségi de rentábilis eseményeket szervezzenek?

Mennyire fontos a hazai előadók – DJ-k és producerek – támogatása és bemutatása, miért alakult ki hogy a klubestek kötelezően külföldi sztárvendégeket mutatnak be és egyre kevesebb a hazai tehetségeket felvonultató est? Hogyan befolyásolja a romkocsma-kultusz a hazai klubéletet?

A 2014. április 7-én este héttől tartandó Fogadóóra meghívott vendégei a Zeneipari Hivatal ElectriCitiy kurzusának vendégoktatói, valamint olyan szakemberek, akik nap mint nap alakítják és formálják a hazai e-zenei életet:

Lobenwein Norbert a VOLT a BalatonSound és a B My Lake egyik alapítója, ezen fesztiválok programigazgatója is egyben.

Turza Tamás az A38 programszervezője és produkciós menedzsere. A hajó elektronikus zenei programjaiért felelős, a legjelentősebb hazai csapatokkal dolgozik közösen. Nevéhez fűződik a nagy sikerű Technokunst és a Dansmusiq klubest sorozat is.

Czimmer Tamás a Soundhead.hu főszerkesztője. A Soundhead talán az egyik legrégebbi, és leghitelesebb orgánum a hazai e zenei szcéna életében. A Czimmer Tamás által vezetett szakmai site sok éve iránymutató a véleményformáló közösség számára.

Szilágyi Norbert, SIKZTAH , DJ producer és szervező is egy személyben. Nevéhez fűződik a tavalyi Soundhead szavazáson első díjat nyert és tiz éves múltú The Etiket klubest sorozat, valamint az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő klubfesztivál a Dum Dum Feszt is. DJ ként országosan ismert, az összes nagy fesztivál rendszeres fellépője.

DJ Beta, a Hairy csapatának és a hazai underground elektronikus zenei élet kedvelt és ikonikus alakja, több mint 20 éves DJ múlttal és tapasztalattal rendelkező DJ, a legnagyobb hazai fesztiválok állandó szereplője. Sok éven keresztül volt Nagával a kultikus Ablak a Dubra rezidense, valamint mai napig az igen népszerű House2House estek házigazdája.

A kerekasztal moderátora, Urbán Andrea pályafutását a Magyar Hírlapnál kezdte mint marketingigazgató-asszisztens, majd a DFT Hungária marketingvezetőjeként dolgozott. A Naga és Beta nevével fémjelzett Hairy csapatához 2007-ben csatlakozott, azóta a Hairy promotere és bookere. Csapatával az elsők közt ismerte fel az elektronikus zenei menedzsment szükségességét. Urbán Andi saját tapasztalatainak köszönhetően tanulta meg az elektronikus zenei események működését és működtetését. A korábbi években szerzett marketingtudását partiszervezések során is hasznosította. Az Ablak a Dubra, House2House, a Hairy Night partisorozatok szervezésében is aktívan vett részt. A Hairy csapatával közösen olyan fellépőket mutattak be a közönségnek, mint SCSI9, Peace Division, Jamie Jones, Troy Pierce, Mike Huckaby, Butane, Marc Houle, Anja Schneider, Mark Broom, Marco Carola, Phil Kieran, Matthew Dear, Robag, Kenny Larkin stb. A Dum Dum Fesztivál és a The Etiket klubsorozat külföldi DJ-inek meghívásáért és vendéglátásáért felelős. Olyan DJkkel dolgozik, mint Naga, Beta, Sikztah, Andras Bader, Andras Toth, Mick, Duel Nigel Snorter, Snilloc. Sokéves munkája alatt rengeteg külföldi booking ügynökséggel működött együtt és ápol jó kapcsolatot mind a mai napig.

Hogyan alakult át az évek során a marketing kommunikáció ebben a szegmensben? Mennyivel kell több energiát fordítani a marketingre egy klubest, fesztivál vagy fellépő promotálása esetén mint néhány évvel ezelőtt?

Hogyan zajlik egy szakmai párbeszéd egy aktuális zeneipari témáról?

Mi az, amivel a Zeneipari Hivatalban az ElectriCity kurzuson mint tananyag is foglalkozunk?

És egyáltalán, akarok én elektronikus zenei menedzsmentet tanulni a Zeneipari Hivatalban?

A BESZÉLGETÉSRE A BELÉPÉS INGYENES!

A beszélgetés helyszíne a kolor.

Az ElectriCity április 23-án indul. A kurzusról további információ a http://www.zeneiparihivatal.hu/portfolio/electricity/ oldalon található, letölthető kurzuskatalógussal.