A világhírű Exit fesztivál Dance Arena-ja idén nyáron az elektronikus zenei világ legexkluzívabb koncepcióinak fog helyszínül szolgálni.

A fesztivál programját több felvonásban teszik közzé. Az első bejelentés arról szólt, hogy a 15. széria is b2b estekből fog felépülni, mint ahogy a híres-hírhedt 10. évforduló. Aki ott volt, az soha sem felejtette miket élt át, aki meg nem, az a mai napig bánja. Reméljük, idén bepótolhatja mindenki az elmaradását, és épp olyan felejthetetlen élményt fog nyújtani, mint legutóbb.

Az első éjszaka szenzációja a DISCLOSURE Wild life névre hallgató speciális formációja, de a további különleges live show-k között szerepel CARL CRAIG & GREEN VELVET, DUSKY & PAUL WOOLFORD és JACKMASTER & ONEMAN.
Az angol brit duo, a DISCLOSURE az a formabontó páros, akik új alapokra építkeznek, hogy bebizonyíthassák, kompromisszumok nélkül is sikeres lehet az alternatív elektronikus zene a kereskedelmi zenék világában. A 2 testvér Guy(22) és Howard(19) Lawrence szemtelenül fiatalon lettek elismertek, melyet teltházas előadásaik és listavezető zenéik igazolnak. Settle című debütáló albumuk az angol Album Chart-on az élre tört, 2013-ban elvitték a legjobb albuma díjat a Mercury díjátadón, valamint a Grammy-n is megnyerték a Legjobb Dance/Elektronikus Album-a díjat. Ők a fesztivál első irigylésre méltó fellépői a Dance Arénában.

Az egyik különleges formáció Carl Craig & Green Velvet lesz. Carl Craig az elektronikus zene egyik legősibb ikonja, a Planet-E megalkotója. Green Velvet a chicagoi zenész és producer leginkább cyberpunk frizuráiról és számos house slágereiről híres, de a Dance Arena-ba már visszatérő vendégnek számit. 2009-ben Carl Cox-al ketten zárták le hétfő reggelt, nagyon őrült és emlékezetes pillanatokat hagyva maguk után.

A következő páros Dusky & Paul Woolford. A londoni duó nagyon produktív és kreatív. Amikor úgy tűnik elegáns zenekari és zongorás témákat hallunk, akkor igazából létrehoznak egy keményebb house és techno ütemekből álló egyedi műfajt – megérintve a mélységet, a lelket és az eredetiséget.

Az első felvonás utolsó Arénás párosa Jackmaster & Oneman, akik új Can U Dance koncepciójukkal ígéretes nyár elé néznek, a formáció különlegessége az egyszerre négy lemezlejátszó használatából ered. Oneman egyenlőt jelent a Rinse FM-el, ami egy ismert rádióállomás, egyben márka és szubkultúra. Jackmaster pedig nem csak egy társ-alapítója a befolyásos Numbers-nek, hanem egy rendkívüli Dj, aki eklektikus zenei szettjeiben könnyedén játszik a hangokkal, és a már elfeledett klasszikusokkal felforrósítja a táncparkettet. Kettejük közös show-ja nem szól se maszkos vagy go-go táncosokról, nem kerítik be fényesebbnél fényesebb látványelemek. A show-t maga a zene alkotja, és arról szól!
A 15. Exit Fesztivál Július 10-13 között kerül megrendezésre a szokásos péterváradi vár falain belül és körül, a szerbiai Novi Sad városában, majd Sea Dance névre keresztelve folytatódik Július 15-17-ig a csodálatos Adriatic Jaz Beach-en Montenegróban.
Készüljetek fel egy felejthetetlen utazásra, barátaiddal élvezzétek a sokféle művészt akár 7 éjszakán át, vagy éppen a sistergő, forró balkáni napsütésben! Itt az idő…EXIT ADVENTURE-re fel!

http://www.exitfest.org/en