Zöld utat kapott első lépésben a berlini városvezetéstől az az elképzelés, miszerint az illegális drogkereskedelmet coffeshopok szorítanák vissza.

Berlin Kreuzberg – Friedrichshain kerülete nyitná Németország első coffeshopját az illegális kábítószer kereskedelem visszaszorítása érdekében. A zöldek kerületi frakciójának közlése szerint a parlament elfogadta a Görlitzer Parkban megvalósuló új modellről szóló indítványt .

Tanácsadók és lakosok is közreműködtek annak a kérelemnek a megfogalmazásában, mely a Szövetségi Gyógyászati Intézet részére lett címezve. Ennek a hivatalnak kellene ugyanis engedélyeznie, hogy a kannabiszt ellenőrzött keretek között árulni lehessen.

Németországban tilos a kábítószer kereskedelem. A kerület azonban azt reméli, hogy felmentést kap a törvényi szabályozás alól.
“A tiltó politika semmi eredményt nem hozott az elmúlt évtizedekben. Alternatív megoldásokon kell gondolkodnunk”  – ezekkel a szavakkal érvelt a legalizáció mellett Monika Herrmann, Kreuzberg zöldpárti polgármestere.

Nyílt titok még a városba látogató turisták előtt is, hogy a Görlitzer Parkban és környékén bárki könnyen beszerezhet füvet a színesbőrű dealerektől. Az elképzelés a jelenlegi helyzetet hivatott visszaszorítani.

Görlitzer Park, avagy az alternatív turistacsalogató helyszín

Forrás: www.zeit.de