A mögöttünk hagyott 2013-as esztendő egyik felfedezettje egyértelműen Lorenz Brunner azaz Recondite volt. Már a Ghostly International godozásában megjelent, zseniálisra sikeredett Hinterland című szerzői albumával is pályázhatott volna a címre, de ezen felül is hallhattunk tőle közel fél tucat remek EP-t az ambient, a techno és a house vonalán mozogva. Na de ki is ő, ismerkedjünk meg vele kicsit jobban:

Ki volt az, aki megismertette veled az elektronikus zenét?

A nagynénim, aki Alsó-Bajorországban él mutatta meg annak idején a Kraftwerktől az Autobahn singlet. Neki és a nagybátyámnak is nagyon finom ízlésük és ezzel járóan remek kis zenei gyűjteményük volt.

Honnan ered a DJ neved?

Kerestem egy tisztán latin eredetű a melléknevet, mely leírja azt, ami értékes a számomra. Szeretem ahogy hangzik és az is tetszik ahogy leírják.

El tudod mondani, hogyan találkoztak először a Scuba-val és mit jelentett ez neked, hogy befolyásolta a karriered?

Egy berlini edzőteremben találkoztunk. Eleinte az edzésről beszélgettünk aztán később már rendszeresen találkozgattunk. Ő nagyon fontos volt a karrierem szempontjából. Biztatott, hogy indítsa el kiadóm, a Plangent Records-t és ezen kívül is adott nekem hasznos tanácsokat. Ha Scuba az elején nem támogat, akkor jó esély van arra, hogy most nem készül velem ez az interjú!

Mi az, ami zenekészítés közben inspirál?

Azok a dolgok amiket megélek és tapasztalok törnek elő a fejemben mint inspiráció.
Elárulod nekünk, hogy jelenleg mik azok az eszközök, amivel a stúdióban dolgozol?
Van egy számítógépem ami egy 27 ” képernyővel rendelkezik. 2 Akai midi-ezérlő (billentyűzet, pad és gombok) egy univerzális Apollo dupla-interface, amely két Yamaha HS80 hangszórót „táplál”.

A Cubase-t használod, mint a fő programot a zenekészítésre. Melyek a fő előnyei a Cubase-nek az Abelton, a Logic vagy a Reason vagy egyéb programokkal összehasonlítva?

Igazából még évekkel ezelőtt használtam a Cubase-t, tulajdonképpen ezzel kezdtem a produceri karrierem. Azóta az Ableton az én legfőbb eszközöm, mivel szeretem az egyszerűséget. Ez nem ad hozzá semmilyen hangot, szeretem ezt a természetességet, olyan tiszta. Azt hiszem, azért van néhány ember aki úgy gondolja ez hangzik úgy, mintha egy szar lenne 😉 Tudod, jó zenét minden DAW-n (Digital Audio Workstation) tudsz írni, amíg van valami ami ihletet ad.

Nemrég két remixet készítettél a Creep című Michael Gracioppo trackhez, ami az Innervisions kiadónál jött ki. Mesélj nekünk arról, hogyan készült ez a két remix!

Az egyik dal, azt hiszem illik egy melankolikus vonat-utazáshoz egy kicsit szomorú hangulatú vagy olyan feeling mikor az embernek honvágya van. A másik pedig egyértelműen előre mutat. A dallam és ütemek több funkciót töltenek be, a vokál mindkettőnél csak egy nagyon minimális módon jellemző.

Tavaly jelent meg a Ghostly International gondozásában a című Hinterland albumod? Mennyi ideig tartott megalkotni és mit találtál a legnagyobb kihívásnak mikor ezt készítetted?

Az alapvető folyamat (a loopok és atmoszféra megalkotása) nagyjából 3 hétig tartott, de a legnehezebb folyamat az volt, hogy ezeket el kellett rendezgetni és össze kellett mixelni. Ez valóban tovább tartott, és ez eleve egy olyan folyamat, amelyhez időre van szükség. Néha el kell, hogy távolodja a projekttől egy pár hét erejéig annak érdekében, hogy ezután tárgyilagosan véleményt tudj formálni arról

A Cleric című track vitathatatlanul a legsikeresebb darab 2013-ból. Gondoltad volna a befejezése után, hogy ekkora sikere lesz?

Nem mondhatni, sőt nem is játszott eddig „élesben”. Van az úgy, hogy néha azt mondom valamire, nagy durranás lesz és ez mégsem következik be, és persze ugyanez igaz fordítva is. Mindkét esetre vannak történetek korábbról.

Mesélnél arról, milyen projeteket várhatunk majd tőled ebben az évben?
Elsőként lesz egy megjelenésem a debütáló Innervisions kiadónál, az 50-es pakkhoz készítek egy 2 trackes EP-t, amire nagyon büszke vagyok és megtisztelve érzem magam. Aztán jön egy kis acid, a Los Angeles-i kiadó, az Absurd Recordings Acid Series soron következő darabját is én készítem

Recondite Live szettjét itthon legközelebb június 14-én hallgathatjátok meg, mégpedig az A38 hajón!

Esemény:
https://www.facebook.com/events/1404568053153943

forrás:
http://thedjlist.com/news/2014/03/interview_recondite/